3οι ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2023» – SIX MONTHS TO GO

7

 

Μεγάλο το ενδιαφέρον για τους δρομικούς αγώνα Karteros Run

Ιωάννης Καραμπουρνιώτης: «Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έδωσε ξανά ζωή και αξία στον Καρτερό».

  

To Karteros Beach Sports Center ετοιμάζεται να φορέσει και πάλι τα… καλά του για άλλη μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση.

 

Έξι μήνες πριν από την τέλεση των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», η περιοχή του Καρτερού θα φιλοξενήσει στις 4 και 5 Μαρτίου τους μεγάλους δρομικούς αγώνες με την επωνυμία Karteros Run.

 

Με αφετηρία και τερματισμό το Karteros Beach Sports Center, θα διεξαχθούν αγώνες 10.000 μ., 5.000 μ., 1.000 μ. για παιδιά, καθώς και Ορεινός Hμιμαραθώνιος στο Φαράγγι του Καρτερού.

 

Η κινητοποίηση για τη διοργάνωση είναι πολύ μεγάλη και πολλοί ερασιτέχνες δρομείς και φίλοι του αθλητισμού έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να λάβουν μέρος.

 

Τα έσοδα από τις συμμετοχές θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου των κοινωνικών δομών της Κρήτης.

 

Ο Ιωάννης Καραμπουρνιώτης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρτερού, εξηγεί πώς μια παραμελημένη και καταπατημένη περιοχή, έγινε σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό.

 

«Στην περιοχή επικρατούσε η δυσωδία και η αναρχία. Δε μπορούσαμε να επισκεφτούμε την παραλία του Καρτερού, ούτε να περπατήσουμε στην περιοχή για μια βόλτα.

 

Ευτυχώς, βρέθηκε  ένας άνθρωπος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος με τη δημιουργία των Εθνικών Παράκτιων Αθλητικών Εγκαταστάσεων έδωσε ξανά ζωή και αξία στην περιοχή.

 

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο τόπος μας άλλαξε προς το καλύτερο. Πλέον, επισκέπτεται περισσότερος κόσμος τον Καρτερό, όχι μόνο από την Κρήτη, αλλά από όλον τον κόσμο και απολαμβάνει την περιοχή και τις εγκαταστάσεις.

 

Υποδεχτήκαμε κόσμο στον Καρτερό, που είχαμε να δούμε χρόνια».

 

Το Karteros Run συνδιοργανώνεται από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (Ο.Λ.Η.), το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου (Ε.Α.Κ.Η.) και την Οργανωτική Επιτροπή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων και συγκαταλέγεται σε μία σειρά εκδηλώσεων που διεξάγονται ενόψει της μεγάλης αθλητικής γιορτής των χωρών της Μεσογείου το Σεπτέμβριο του 2023.

 

Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στους αγώνες γίνονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, www.heraklion23.gr.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook