Σύσκεψη για τα αναπτυξιακά και οικονομικά προβλήματα της Κρήτης

4

Ευρεία σύσκεψη για τα μείζονα οικονομικά και αναπτυξιακά προβλήματα των παραγωγικών φορέων και  της Κρητικής οικονομίας πραγματοποιείται στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, παρουσία πολλών στελεχών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας και Γιάννης Τσακίρης ο οποίος σημειωτέον έχει στην ευθύνη του τα αναπτυξιακά προγράμματα ΕΣΠΑ και ο υφυπουργός Οικονομικών και Φορολογικής Πολιτικής Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Από την πλευρά των φορέων στη σύσκεψη συμμετέχει ο ΓΓ του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και εκπροσωπούνται τα επιμελητήρια Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνου διά των προέδρων τους, όπως επίσης τα παραρτήματα Κρήτης του Οικονομικού (ΟΕΕ/ΤΑΚ) και Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ/ΤΑΚ), η ΟΕΒΕΝΗ, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης και η Παγκρήτια Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

Στη διάρκεια της συνάντησης έχουν τεθεί προς συζήτηση σημαντικά ζητήματα όπως η εξέλιξη των μεγάλων και όχι μόνο τεχνικών έργων, οι σημαντικές ελλείψεις εργατικών χεριών, οι χρήσεις γης για τα Βιοτεχνικά Πάρκα και τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της εστίασης.

Η ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του οικονομικού κλιμακίου της κυβέρνησης εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook