Δωρεά εξοπλισμού ψυχομετρικών εργαλείων στην Κινητή Μονάδα Αξιολόγησης Μαθησιακών Δυσκολιών του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας LaHeRs  του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

56

Σε μία σημαντική δωρεά εργαστηριακού εξοπλισμού, αξίας 5.500 ευρώ, που θα καλύψει τις ανάγκες της Κινητής Μονάδας Αξιολόγησης Μαθησιακών Δυσκολιών του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας LaHeRs  του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (Ελ.Με.Πα.)  προχώρησε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, ο Ροταριανός Όμιλος «Ηράκλειο “Ελ Γκρέκο». Πρόκειται για φορητό σύγχρονο ψηφιακό εργαστηριακό εξοπλισμό αξιολόγησης του νοητικού επιπέδου και  της λεκτικής δεξιότητας διάφορων ηλικιακών ομάδων (παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού-γυμνασίου αλλά και ενήλικες) τα οποία  μέσω ειδικών εφαρμογών που συμπεριλαμβάνουν ερωτηματολόγια, χρονομέτρηση αντιδράσεων, τεστ μνήμης κ.α. θα επιτρέπουν στο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της κινητής μονάδας να αξιολογεί πληρέστερα, ταχύτερα και ασφαλέστερα τα εξεταζόμενα άτομα.

Η παράδοση έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου του Ελ.Με.Πα. μεταξύ του Προέδρου του Ρ.Ο. Ηράκλειο Ελ Γκρέκο, Στέλιου Χριστοδουλάκη και του Πρύτανη του Ελ.Με.Πα. κ. Νίκου Κατσαράκη. Στη συνάντηση παρέστησαν, η  Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και  Οδικής Ασφάλειας LaHeRs,  Επίκουρη Καθηγήτρια, Μαρία Παπαδακάκη , η Βοηθός Διοικητής Κρήτης της 2475 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ, Λίτσα Χριστοδουλάκη. η Αντιπρόεδρος του Ρ.Ο. Ηράκλειο Ελ Γκρέκο, Μαρία Σμυρνάκη, τα Μέλη, Νίκος Αγγελάκης και Ρούλα Τσαρλαμπά, καθώς και από τον Ροταριανό Όμιλο Candia, η Πρόεδρος Άννα Πετρομιχελάκη, ο Γραμματέας Ιωάννης Γιαβρίδης και η Προ Πρόεδρος, υπεύθυνη επικοινωνίας, Έλενα Κουντουράκη.

Η δωρεά ήταν μία πρωτοβουλία και συνεισφορά του Ροταριανού Ομίλου Ηράκλειο “Ελ Γκρέκο» την οποία υποστήριξαν οικονομικά η 2475 Διεθνής Περιφέρεια Ρόταρυ καθώς και ο Ροταριανοί Όμιλοι “Candia”,Πάτρας,Σαντορίνη-Οια,Σάμος,Ρεθύμνου,Χανίων,Ηρακλείου.

Κατά την συνάντηση ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ Νίκος Κατσαράκης, ευχαρίστησε θερμά τον Ροταριανό Όμιλο «Ηράκλειο Ελ Γκρέκο» για την κοινωνική προσφορά του σε μία προσπάθεια να υποστηριχτεί ουσιαστικά η καινοτόμος, πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης από την Κινητή Μονάδα Αξιολόγησης Μαθησιακών Δυσκολιών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου η οποία απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ατόμων που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες από το νηπιαγωγείο έως την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Η κυρία Παπαδακάκη εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση της που η Κινητή Μονάδα Αξιολόγησης Μαθησιακών Δυσκολιών έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον συλλόγων με μακρά κοινωνική προσφορά όπως αυτό του Ροταριανού Ομίλου «Ηράκλειο Ελ Γκρέκο» ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι προδιαγραφές του εν λόγο εξοπλισμού που παραλήφθηκε είναι ότι πιο σύγχρονο στην κατηγορία των ψυχομετρικών εργαλείων διεθνώς ακόμα και σε σύγκριση με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στα Κέντρα  Διάγνωσης  Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), γεγονός που θα αναβαθμίζει πολύ τις παρεχόμενες υπηρεσίες της μονάδας.

Η Αντιπρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου «Ηράκλειο Ελ Γκρέκο», Μαρία Σμυρνάκη, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό για τα ίδια τα άτομα που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες αλλά και για τις οικογένειες τους, παράλληλα με γρήγορη και έγκαιρη διάγνωση να υπάρχει ένα πολυεπίπεδο ολοκληρωμένο θεσμικό  πλαίσιο υποστήριξης το οποίο θα στελεχώνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Η Προπρόεδρος – Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Ροταριανού Ομίλου “Candia, Έλενα Κουντουράκη, με την σειρά της ανέφερε ότι,
η συνεισφορά και η αλληλεγγύη  στον συνάνθρωπο είναι μία από τις βασικές αξίες που διέπουν την φιλοσοφία τον Ρόταρυ διεθνώς ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα της ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις υποστήριξης σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες.

 

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook