Βασίλης Τόπαλος: Ψάχνουν τι συνέβη πριν ζαλιστεί και πέσει -Κλειδί οι καταθέσεις

8

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον θάνατο του 16χρονου αθλητή πυγμαχίας Βασίλη Τόπαλου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, χθες (4/1) κατέθεσε για πρώτη φορά ο προπονητής του 16χρονου, ενώ αναμένεται να ληφθούν και συμπληρωματικές καταθέσεις από τον προπονητή του γυμναστηρίου και τον ιδιοκτήτη του χώρου.

Υπάρχουν αρκετά μαύρα σημεία σχετικά με τον θάνατο του Βασίλη Τόπαλου
Υπάρχουν πολλά «μαύρα» σημεία σχετικά με τις συνθήκες που κατέληξε ο νεαρός πυγμάχος. Επισημαίνεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι ο Βασίλης Τόπαλος ήταν ιδιαίτερα κουρασμένος και το είχε εκφράσει αυτό, καθώς είχε πάθει λιποθυμικό επεισόδιο και ζάλη σχετικά πρόσφατα, κάτι το οποίο είχε γίνει και την περασμένη άνοιξη, όπου τα αίτια ήταν πάλι λόγω της κόπωσης.

Για την ώρα έχουν ληφθεί έχουν 20 καταθέσεις ατόμων οι οποίοι βρίσκονταν στον χώρο του γυμναστηρίου όταν το παιδί στις 16 Δεκεμβρίου αισθάνθηκε ζάλη και έπεσε στο έδαφος.

Δεν συμμετείχε ο 16χρονος σε παράνομους αγώνες
Ωστόσο, μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, δεν προκύπτει από πουθενά η συμμετοχή του σε παράνομους αγώνες πυγμαχίας, ενώ και ο τελευταίος επίσημος αγώνας του 16χρονου πρωταθλητή ήταν το φθινόπωρο.

Παράλληλα, δεν φαίνεται να έχει προκύψει κάτι επικίνδυνο κατά τη διάρκεια της προπόνησης που περιελάβανε κινήσεις ποδιών, χεριών και ελεγχόμενα χτυπήματα σε προπονητικό επίπεδο.

Ο πατέρας του, ο οποίος αποδίδει τον θάνατο σε ατύχημα, λέει ότι του είχε πάρει τα καλύτερα προστατευτικά και γάντια, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τον αντίπαλο συναθλητή του.

Τα στοιχεία του ιατροδικαστή θα δώσουν νέα τροπή στην υπόθεση
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο έμπειρος ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή, αλλά εξέτασε και τον μικρό Βασίλη όσο ήταν εν ζωή, συνεχίζει την έρευνα για να διαπιστώσει αν οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν η κύρια αιτία του θανάτου, ή εάν κάποιο άλλο γεγονός, όπως ένα λιποθυμικό ή καρδιακό επεισόδιο, προηγήθηκε του βαρύτατου τραυματισμού του αθλητή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σωκράτης Τσαντίρης έκανε την αρχική εξέταση όσο το παιδί νοσηλευόταν, αλλά και αυτοψία στον χώρο του γυμναστηρίου, καθώς και τη νεκροψία-νεκροτομή. Ο θάνατος αποδίδεται σε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, εξαιρετικά ισχυρή.

Εκτός από την έρευνα των Αρχών που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένονται περαιτέρω στοιχεία και από την ιατροδικαστική υπηρεσία, για να διαπιστωθούν οι συνθήκες πρόκλησης της κάκωσης. Αυτά τα στοιχεία είναι εξαιρετικά σημαντικά, γιατί θα αποδείξουν εάν ο 16χρονος Βασίλης τραυματίστηκε ενδεχομένως από κάποιο χτύπημα συναθλητή του, ή τραυματίστηκε χάνοντας τις αισθήσεις του για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

 

Πηγή: https://www.iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook