Θάνατος 16χρονου πυγμάχου -Τι λέει ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, τι ισχύει για την παρουσία γιατρών

9

Ανείπωτη θλίψη και ερωτηματικά προκαλεί η είδηση του θανάτου του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία, Βασίλη Τόπαλου, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο 16χρονος αθλητής, που «έφυγε» από τη ζωή, νοσηλευόταν από τις 16 Δεκεμβρίου σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Τζάνειο», μετά από τραυματισμό στο κεφάλι σε γυμναστήριο. Για το συμβάν έχει διαταχθεί έρευνα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, σημείωσε ότι ο προπονητής του συγκεκριμένου γυμναστηρίου, από την πρώτη ώρα και στιγμή είναι δίπλα στην οικογένεια για αυτό το οποίο συνέβη. «Μόλις έλαβε χώρα το συμβάν, προ του θανάτου του παιδιού, είχαν κληθεί στον εισαγγελέα Αθλητισμού ο ιδιοκτήτης και ο προπονητής προκειμένου να καταθέσουν. Ο πατέρας είναι παρών στη διαδικασία της προπόνησης. Ο αθλητής δεν ήρθε σε καμία επαφή, οπότε δεν προήλθε κανένας τραυματισμός από έτερο πρόσωπο, δηλαδή συναθλητή του. Πράγματι, μετά την προπόνηση η οποία έγινε, οδηγήθηκε σε έταιρο χώρο του γυμναστηρίου, δηλαδή στα αποδυτήρια, όπου εκεί έχασε τις αισθήσεις του και κατά την πτώση επήλθε το συγκεκριμένο τραύμα, όπου δυστυχώς επήλθε το μοιραίο.
Τι είπε για την παρουσία γιατρών στο γυμναστήριο

Η παρουσία γιατρών είναι κάτι το οποίο δεν είναι υποχρεωτικό σε αυτό το στάδιο της προπόνησης. Ο,τιδήποτε και αν συμβεί καλείται κατευθείαν το ΕΚΑΒ για να παρέχει τις πρώτες βοήθειες. Το ζήτημα είναι ότι, ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου που εκπροσωπώ, που είναι διακεκριμένος αθλητής στο χώρο και δεν έχει συμβεί το παραμικρό όλα αυτά τα χρόνια, παρείχε τις πρώτες βοήθειες από την πρώτη στιγμή.

Το ζήτημα είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση ότι δεν υπήρχε κανένα παράπονο, τόσο από τον αθλητή όσο και από τον πατέρα -ο πατέρας θα το εξέφραζε κατευθείαν- έτσι ώστε είτε να υπάρχει κάποια διακοπή της προπόνησης ή ο,τιδήποτε άλλο».

«Η έρευνα θα ρίξει άπλετο φως σε κάθε πτυχή των αδιευκρίνιστων συνθηκών του θανάτου του» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η Ομοσπονδία Πυγμαχίας ανακοίνωσε υποτροφία στο όνομά του προς τιμή του, ενώ ανέφερε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook