Ανακοίνωση Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη για τη χρηματοδότηση οικίσκων και εξοπλισμού για την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στους δήμους Μαλεβιζίου και Ηρακλείου, συνολικού προϋπολογισμού 438.000,00 €  

4

«Χάρη στην παραγωγική συνεργασία, που έχουμε αναπτύξει με το Υπουργείο Εσωτερικών, ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση προμήθειας οικίσκων και εξοπλισμού εγκαταστάσεων προς όφελος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αλλά και των συμπολιτών μας, που φροντίζουν ζώα συντροφιάς, με συνολικό ποσό ύψους 438.000€  από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

 

Ειδικότερα, ο Δήμος Μαλεβιζίου χρηματοδοτείται με το ποσό των 383.200,00€ για την προμήθεια οικίσκων και εξοπλισμού εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ικανές να φιλοξενήσουν 40 ζώα, ενώ ο Δήμος Ηρακλείου χρηματοδοτείται με το ποσό των 54.800,00€ για τον εξοπλισμό κτηνιατρείου για το κυνοκομείο της περιοχής.

 

Ευχαριστώ θερμά το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Υφυπουργό κ. Στέλιο Πέτσα, τόσο για την άψογη συνεργασία, που έχουμε αναπτύξει, όσο και για τη συνεχή και έμπρακτη ανταπόκρισή του στις ανάγκες των Δήμων και των συμπολιτών μας.

 

Η Κυβέρνησή μας υπενθυμίζει έμπρακτα και με τον πιο εμφατικό τρόπο, ότι όλοι μαζί οφείλουμε να ενώσουμε δυνάμεις, προκειμένου να μην υπάρχει κανένα ζώο αβοήθητο και εγκαταλελειμμένο, όπως ακριβώς αρμόζει σε μία ευνομούμενη πολιτεία. Ο τρόπος άλλωστε, που φερόμαστε στα ζώα αποτελεί δείκτη προόδου και πολιτισμού της κοινωνίας μας».

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook