Ειρήνη Παπά: Το αφιέρωμα της Finos Film στην ηθοποιό

3

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύτηκε από την εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών

Η Ειρήνη Παπά, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών και σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος σπεύδει να αποχαιρετήσει τη μεγάλη ηθοποιό. Η κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιός πέθανε χθες, 14 Σεπτεμβρίου, vωρίς το πρωί.

Με αφορμή τον θάνατο της Ειρήνης Παπά, η Finos Film δημοσίευσε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, ένα αφιερωματικό βίντεο για την ηθοποιό, που άφησε το δικό της στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο.

Στη λεζάντα της δημοσίευσης του βίντεο σημειώθηκε: «Από τα «Κανόνια του Ναβαρόνε» πλάι στον Άντονι Κουίν μέχρι την «Ηλέκτρα» του Κακογιάννη, η Ειρήνη Παπά τόλμησε να μπει σε αχαρτογράφητα νερά, ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας, κατέκτησε κοινό και κριτικούς και έγινε μοναδική πρέσβειρα της Ελλάδας».

Δείτε το βίντεο 

Η Ειρήνη Παπά (το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Ειρήνη Λελέκου), γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1926 στο Χιλιομόδι Κορινθίας, όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Οι γονείς της ήταν δάσκαλοι και είχε τρεις αδελφές. Η εφηβεία της, τη βρίσκει στην Αθήνα να παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής στην Εθνική Σχολή Κλασσικού Θεάτρου. Στα 15 της έχει ήδη πάρει τον καλλιτεχνικό της δρόμο, αφού εργαζόταν σαν ραδιοφωνική παραγωγός, τραγουδίστρια και χορεύτρια. Σε ηλικία 18 χρόνων παντρεύεται τον συγγραφέα ‘Αλκη Παπά, και παρόλο που ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ, η ηθοποιός διατήρησε το επίθετο με το οποίο έγινε παγκοσμίως γνωστή.

Πηγή: https://www.protothema.gr/

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook