Smarthink: H νέα υπηρεσία για «έξυπνα σπίτια» από το Φυσικό Αέριο ξεκίνησε

2
Τη νέα σελίδα στις ενεργειακές υπηρεσίες γράφει το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, μέσα από tο Smarthink που είναι το 1ο οικοσύστημα έξυπνης διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας για το σπίτι με Τεχνητή Νοημοσύνη!

Αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για κάθε σπίτι, καθώς σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις τον δικό σου συνδυασμό έξυπνων συσκευών ανάμεσα από 9 διαφορετικές κατηγορίες. Με την τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης, το σπίτι σου “μαθαίνει” από τις συνήθειές σου και προσαρμόζεται αυτόματα στις ανάγκες σου για μέγιστη άνεση, εξοικονόμηση και ασφάλεια.

Η υπηρεσία Smarthink απευθύνεται σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως παρόχου.

Η υπηρεσία Smarthink μαθαίνει από τις ανάγκες και τις συνήθειες του χρήστη και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές προσφέροντας άνεση, εξοικονόμηση και ασφάλεια. Το starter kit περιλαμβάνει τις βασικές συσκευές κέντρου ελέγχου του έξυπνου σπιτιού, και ουσιαστικά είναι μόνο η αρχή ενός πολυδιάστατου ενεργειακού μέλλοντος που σχεδιάζει το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας.

Αναλυτικά όσα πρέπει αν γνωρίζεις για το οικοσύστημα Smarthink:

Β2Β Smarthink

Από τι αποτελείται το οικοσύστημα Smarthink;

Το οικοσύστημα Smarthink αποτελείται από το Starter Kit (Απαραίτητο για την λειτουργία του οικοσυστήματος), το Mobile appl Smarthink apo, υπηρεσία Τεχνικής Νοημοσύνης και Απομακρυσμένης Διαχείρισης (Al) και τις extra συσκευές.

smarthink apotelitai

Πώς μπορώ να το αποκτήσωq

Με μια εύκολη και απλή διαδικασία μέσω του Smarthink.gr, καταχωρείς την αίτησή σου, με την προμήθεια του Starter Kit να αποτελεί το 1ο απαραίτητο βήμα.
Ήταν χρήσιμη η απάντηση;

Τι είναι η Υπηρεσία Τεχνητής Νοημοσύνης και Απομακρυσμένης Διαχείρισηςq

*Η υπηρεσία Smarthink περιλαμβάνει ειδικούς αλγόριθμους, οι οποίοι μέσω της εφαρμογής μελετούν τις συνήθειες του χρήστη, μαθαίνουν τα επίπεδα άνεσής του (Θερμοκρασία, Φωτισμός) και καταλήγουν σε προσωποποιημένες δράσεις εξοικονόμησης χωρίς να επηρεάζουν τις συνθήκες άνεσης του νοικοκυριού.

*Οι αλγόριθμοι χρειάζονται δεδομένα μερικών εβδομάδων (4-6) για να αρχίσουν να λειτουργούν πλήρως, ενημερώνονται και βελτιώνονται συνεχώς μέσα από την καθημερινή χρήση του οικοσυτήματος Smarthink, ενώ ο χρήστης έχει την δυνατότητα να παρέμβει στο σύστημα κατά βούληση.

*Παράλληλα του δίνεται η δυνατότητα να τους απενεργοποιήσει ή/και να τους επανεκκινήσει εάν αλλάξουν οι συνθήκες ή/και ο αριθμός των χρηστών, μέσα από την Smarthink εφαρμογή

Ποια είναι η διαδικασία παραλαβής του εξοπλισμού;

Σε συνέχεια της απόκτησης του Starter Kit και των extra συσκευών σου, λαμβάνεις ενημέρωση από την συνεργαζόμενη εταιρία Courier σχετικά με την ημέρα και ώρα παράδοσης της παραγγελίας σου.

Το απαραίτητο Starter Kit και οι όποιες extra συσκευές θα παραδοθούν εντός 2-3 εργάσιμων ημερών (ανάλογα με την περιοχή παράδοσης).

Με την παράδοση των συσκευών, θα λάβεις μέσω e-mail την σχετική απόδειξη αγοράς, που αποτελεί την βεβαίωση της σχετικής εγγύησης 2 ετών (από την ημερομηνία της απόδειξης).

Για την οποιαδήποτε επιστροφή, η συσκευασία θα πρέπει να είναι άθικτη και στην αρχική της κατάσταση. Επομένως δεν συστήνεται το άνοιγμα της όποιας συσκευασίας χωρίς την παρουσία του εξουσιοδοτημένου συνεργάτη που θα εγκαταστήσει τις συσκευές.

Υπάρχει γεωγραφικός περιορισμός;

Όχι, μιας και η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε όλη την Ελλάδα.

Παίζει ρόλο το είδος του κτιρίου;

Η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε οικιακό ακίνητο (μονοκατοικία, διαμέρισμα, μεζονέτα κτλ)

Είμαι καταναλωτής μόνο φυσικού αερίου στην εταιρεία σας, μπορώ να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία;

Ναι η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για όλους τους καταναλωτές, είτε Φυσικού Αερίου είτε Ηλεκτρικής Ενέργειας, ανεξαρτήτος παρόχου. Για την λήψη χρηματοδοτικού προγράμματος θα πρέπει να υπάρχει ενεργό συμβόλαιο Ηλεκτρικής Ενέργειας στην εταιρεία μας.

 Για την θέρμανση του Ζεστού νερού χρησιμοποιούμε Boiler. Το υποστηρίζει η υπηρεσία;

Ο Έξυπνος Θερμοστάτης Αφής παρέχει τόσο την δυνατότητα διαχείρισης της αυτόνομης θέρμανσης του χώρου, όσο και την ενεργοποίηση ή την απενεργοποίηση του boiler.

Εντόπισα ένα πρόβλημα στο Smarthink οικοσύστημά μου; Μπορώ να κάνω ένα ραντεβού με κάποιον εκπρόσωπό σας;

Μπορείς να καλείς στο 181133 και ένας εκπρόσωπός  θα σε εξυπηρετήσει άμεσα.

 To Smarthink οικοσύστημα, είναι συμβατό με την ψηφιακή βοηθό που έχω (Alexa, Siri, Cortana, Bixby κτλ);

Όχι, δεν είναι ακόμη συμβατό αλλά μελλοντικά θα υποστηρίζονται οι παραπάνω πλατφόρμες.

Το Smarthink my energy mate ως υπηρεσία είναι  διαθέσιμο online μέσα από το site smarthink.gr, τηλεφωνικά στο 181133, στα καταστήματα του Φυσικού Αερίου Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας και σε δίκτυο καταστημάτων επιλεγμένων συνεργατών.

Η εφαρµογή Smarthink διατίθεται δωρεάν στο Apple App Store ή στο Google Play και σας περιμένει για να ανακαλύψετε το Οικοσύστηµα Smarthink!

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook