«Ξεχυθείτε στην παραλία, όλα τα σώματα ταιριάζουν» -Η υπέροχη καμπάνια ισπανικού υπουργείου

8

Μια δημιουργική εκστρατεία κατά του body shaming ξεκίνησε το υπουργείο Ισότητας στην Ισπανία, ενθαρρύνοντας τις γυναίκες όλων των σωματότυπων να ξεχυθούν στις παραλίες με το σύνθημα «Το καλοκαίρι είναι και δικό μας».

Στην πολύχρωμη φωτογραφία της καμπάνιας διακρίνονται πέντε γυναίκες διαφόρων σωματότυπων, ηλικίας και εθνικότητας -ανάμεσά τους και μία τόπλες, που έχει υποβληθεί σε μαστεκτομή, να απολαμβάνουν μια μέρα στον ήλιο.

«Απολαύστε το όπως, όπου και με όποιον επιθυμείτε», αναφέρεται στο σλόγκαν.

«Όλα τα σώματα ταιριάζουν στην παραλία», είπε η επικεφαλής των αριστερών Podemos και υπουργός Κοινωνικών Δικαιωμάτων στην κυβέρνηση συνασπισμού της Ισπανίας, Ιόνε Μπελάρα.

«Όλα τα σώματα είναι έγκυρα και έχουμε το δικαίωμα να απολαμβάνουμε όπως είμαστε τη ζωή, χωρίς ενοχές και ντροπή. Το καλοκαίρι είναι για όλους», πρόσθεσε.

H αφοπλιστική απάντηση ενός brand όταν κάποιος αποκάλεσε «αηδιαστικό» το plus size μοντέλο τους

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του Ισπανικού Ινστιτούτου Γυναικών και της οργάνωσης που ξεκίνησε την πρωτοβουλία, Αντόνια Μορίλας, τόνισε ότι οι σωματικές προσδοκίες επηρεάζουν αρνητικά την αυτοεκτίμηση των γυναικών και τους στερούν τα δικαιώματά τους.

«Διάφορα σώματα, απαλλαγμένα από φυλετικά στερεότυπα, καταλαμβάνουν όλους τους χώρους. Το καλοκαίρι ανήκει και σε εμάς. Ελεύθερα, ίσα και διαφορετικά», τόνισε σε ανάρτησή της στο Twitter.

Το Ισπανικό Ινστιτούτο Γυναικών συμπλήρωσε: «Σήμερα κάνουμε πρόποση για ένα καλοκαίρι για όλους, χωρίς στερεότυπα και αισθητική βία κατά των σωμάτων μας».

Ο ηγέτης του κόμματος «Ενωμένη Αριστερά» μέχρι το 2016, Κάγιο Λάρα, χαρακτήρισε παράλογη την καμπάνια, υποστηρίζοντας ότι προσπαθεί «να δημιουργήσει πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει». Για να απαντήσουν οι Podemos μέσω Twitter: «Αν σε ενοχλούν τα σώματα, μείνε σπίτι για να τουϊτάρεις. Μην πας στην παραλία!».

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook