ΑΣΕΠ: Χωρίς ειδική εμπειρία οι προκηρύξεις για μονίμους

3

Αναλυτικά παραδείγματα – Ποιες προκηρύξεις μονίμων επηρεάζονται άμεσα

Πρόθεση του ΑΣΕΠ -σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του workenter.gr- είναι να απεμπλέξει όλους τους διαγωνισμούς μονίμων από την ειδική εμπειρία.

Προκηρύξεις μονίμων ανοικτές, χωρίς τον κόφτη της ειδικής εμπειρίας, θα εκδώσει το ΑΣΕΠ έως το τέλος της χρονιάς.

Πρόθεση του ΑΣΕΠ -σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του workenter.gr- είναι να απεμπλέξει όλους τους διαγωνισμούς μονίμων από την ειδική εμπειρία.

Η εμπλοκή και οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για παλαιότερους διαγωνισμούς που είχαν ειδική εμπειρία, αναγκάζει πλέον το ΑΣΕΠ αλλά και τους φορείς που ζητούν προσωπικό να μην δίνουν έξτρα μοριοδότηση σε μερίδα υποψηφίων.

Η εξέλιξη αυτή, πρακτικά σημαίνει ότι οι διαγωνισμοί θα είναι ανοικτοί προς όλους τους υποψηφίους και οι ενδιαφερόμενοι θα διεκδικούν τη θέση από την ίδια αφετηρία.

Παραδείγματα

Σημειώστε ότι η απλή εμπειρία -που βαθμολογείται έως 84 μήνες- αποδίδει 7 μόρια ανά μήνα, άρα συνολικά 588 μονάδες.

Αντίθετα, η ύπαρξη της ειδικής εμπειρίας με πριμοδότηση έως 17 μόρια ανά μήνα, έδινε για τους ίδιους μήνες 1.428 μονάδες.

Η χαοτική διαφορά των μονάδων στη μία και στην άλλη περίπτωση, δεν μπορούσε να καλυφθεί από τους υποψηφίους ούτε με χρήση μεταπτυχιακού ή διδακτορικού.

Η λίστα

Στο πλαίσιο αυτό, οι προκηρύξεις που ετοιμάζει το ΑΣΕΠ δεν θα έχουν ειδική εμπειρία. Αυτές είναι:

Για όλες αυτές τις προκηρύξεις, οι υποψήφιοι θα πριμοδοτούνται με εμπειρία 7 μόρια ανά μήνα με ανώτατο χρονικό όριο μοριοδότησης τους 84 μήνες.

Πηγή: https://workenter.gr/

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook