Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης, Μανώλης Στεφανουδάκης στο στάδιο Charlety της Γαλλίας.

8

Ολοκληρώθηκε ο αγώνας στον οποίο συμμετείχε ο χρυσός Παραολυμπιονίκης, Μανώλης Στεφανουδάκης στο στάδιο Charlety της Γαλλίας.

Ο Έλληνας αθλητής εκπροσώπησε τη χώρα μας στον ακοντισμό στο Paris 2022 Grand Prix ή Handisport Open Paris 2022 στην μικτή κατηγορία F53/54. Ο Κρητικός Πρωταθλητής κατέκτησε την πρώτη θέση με βολή 29.08μ. ανάμεσα σε κορυφαίους αθλητές , ένας από αυτούς ο Αμερικάνος που κατέχει τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή ακοντίου της κατηγορίας F54 από το 2021 με 33,29μ. .

Σε δηλώσεις του ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης του Ρίο αναφέρει:

‘’Είμαστε πολύ χαρούμενοι αφού είχαμε μια αξιόλογη εμφάνιση και ένα ικανοποιητικό  τελικό αποτέλεσμα στην τρίτη διοργάνωση της χρονιάς παρόλο που δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε καμία προπόνηση όσες μέρες βρισκόμαστε στο Παρίσι. Συμμετείχαμε σε ένα Grand Prix όπου στην κατηγορία μας είχε πολλούς και κορυφαίους αθλητές και ανάμεσα σε αυτούς τον συναθλητή μου που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό στην κατηγορία F54. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και το επίπεδο αρκετά υψηλό αφού το 2023 η Γαλλία φιλοξενεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου και το 2024 τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Συνεχίζουμε με στόχο να ανέβουμε στην παγκόσμια κατάταξη και να προετοιμαστούμε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 2023.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, Ιπποκράτη Σκαντζάκη, την οικογένεια μου, τους φίλους μου αλλά και όλο τον κόσμο που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζει σε κάθε προσπάθεια μου.’’

 

Να υπενθυμίσουμε ότι το Μανώλη Στεφανουδάκη στηρίζουν οι εταιρίες:

* SIKA HELLAS ABEE,

* MINOAN LINES,

* ΖΟΕΤΙΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.,

* ΔΕΡΒΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.,

* ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ,

* ΚΑΡΑΤΖΗΣ Α.Ε,

* ΖΑΡΟΣ Α.Ε.,

* PROACTIVE Α.Ε. και

* JUNIOR ACADEMY-ΧΕΡΡΟΝΑΣΙΟΣ ΣΧΟΛΗ “Ανδρέας Γιαννόπουλος”

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook