Στη μνήμη του Μανώλη Κουντουράκη!

137

Γράφει ο Γιώργος Μυσιρλάκης

Πέρασαν κιόλας τρεις μήνες απ’ τότε που έφυγε ο Μανώλης Κουντουράκης ένας εξαίρετος άνθρωπος ,ενεργός πολίτης και εκδότης που πρόσφερε πολλά στον τόπο και μας το υπενθύμισε με μια συγκινητική ανάρτηση της η κόρη του Έλενα.

Τον είχα πρωτογνωρίσει ως διευθυντή του ΕΟΤ Κρήτης διαπιστώνοντας τις καινοτόμες ιδέες του στον αναπτυσσόμενο την εποχή εκείνη τουρισμό τις οποίες είχε αρχίσει να υλοποιεί αφήνοντας ένα σημαντικό αποτύπωμα στην τότε τουριστική βιομηχανία του νησιού.

Δεν περιορίσθηκε όμως μόνο σ αυτό αλλά αναμείχθηκε στα κοινά δίνοντας το δικό του στίγμα. Είχε πολιτευθεί με τη ΝΔ και εξέδωσε αργότερα την εβδομαδιαία εφημερίδα “Πολιτεία” αρθρογραφώντας και υπηρετώντας με πάθος την δημοσιογραφία χωρίς παρωπίδες.

Ταύτισε τη ζωή του με την πολιτική και με την εφημερίδα και επένδυσε όλο του το πνευματικό κεφάλαιο σε καίριες παρεμβάσεις. Ήταν ένας άνθρωπος με αρχές που δεν διαπραγματευόταν. Τον ένοιαζε η προσφορά.

Ο Μανώλης Κουντουράκης άφησε τη σφραγίδα του στον χώρο του τουρισμού της πολιτικής της επιχειρηματικότητας και στο χώρο της ενημέρωσης. Εκδότης -Δημοσιογράφος με σαφή άποψη για το γίγνεσθαι , αλλά και πολιτικό ον, με στρατηγική σκέψη και έφεση να υπολογίζει τι αποτελεί βασικό ζητούμενο για την κοινωνία προκειμένου να το υποστηρίξει και να το προβάλλει.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και θερμότατα συλλυπητήρια σ όλη του την οικογένεια του και ξεχωριστά στην κόρη του Έλενα.

Γ. Μυσιρλάκης

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook