Η γειτονική χώρα πήρε το πράσινο φως και θα κατασκευάσει ένα αυτοκινητοδρόμιο προδιαγραφών F1, με την ελπίδα να το δει και στο καλεντάρι του κορυφαίου μηχανοκίνητου πρωταθλήματος.
Η Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών και Οδικών Μεταφορών της Αλβανίας παρουσίασε πριν μερικούς μήνες τα μεγαλόπνοα σχέδια της για την κατασκευή ενός μεγάλου συγκροτήματος που θα περιλαμβάνει πίστα κορυφαίων προδιαγραφών και ανάλογες εγκατατάσεις για την υποστήριξη διαφόρων πρωταθλημάτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Η πρώτη αλβανική πίστα και οι εγκαταστάσεις της θα καλύπτουν μία έκταση μεγαλύτερη των 5.000 τ.μ., με την πίστα να ξεπερνά σε μήκος τα 5 χλμ. (5,3 χλμ.) και να πληροί τις προδιαγραφές της FIA. Επίσης, θα διαθέτει drag stip μήκους 1,2 χλμ. και πίστα για καρτ των υψηλότερων προδιαγραφών, ενώ γύρω θα υπάρχουν μικρότερες πίστες για off road αγωνιστικά και εκπαίδευση αγωνιστικής οδήγησης.
Η επένδυση περιλαμβάνει και το νέο συγκρότημα της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών και Οδικών Μεταφορών με Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου για διενέργεια δοκιμών. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τα κονδύλια της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών και Οδικών Μεταφορών σε συνεργασία με τον Δήμο Ελμπασάν, και με την υποστήριξη της Αλβανικής Κυβέρνησης.
Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook







