Βίντεο – ντοκουμέντο: Οι τελευταίες στιγμές του Τζώρτζη Μονογυιού με τη Ferrari

0

Βίντεο που δείχνει ότι ο Τζώρτζης Μονογυιός κινούνταν κανονικά στη  Λ. Καραμανλή, λίγο πριν το μοιραίο, έρχεται στο φως.

Η ταχύτητα του οχήματος που φαίνεται στην κάτω δεξιά πλευρά, δεν είναι μεγάλη και δια γυμνού οφθαλμού, αντίστοιχη εκείνης των άλλων οχημάτων.

Το οπτικό υλικό προέρχεται από κάμερα καταστήματος σε απόσταση 500 μέτρων περίπου  από το σημείο του συμβάντος. Αυτό σημαίνει ή ότι ο οδηγός συνάντησε αιφνιδίως μπροστά του κάποιο εμπόδιο που θέλησε να αποφύγει ή ότι δεν κατάφερε να ελέγξει την αλλαγή πορείας του οχήματος του, αφού σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες στο  οδόστρωμα δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος.

Τι αναφέρει πραγματογνώμονας

Προβληματισμένος για το γεγονός ότι η μοιραία Ferrari που οδηγούσε ο Τζώρτζης Μονογυιός άρπαξε φωτιά τόσο εύκολα στο δυστύχημα στη Βούλα, εμφανίστηκε ο πολύπειρος ειδικός πραγματογνώμονας της τροχαίας Παναγιώτης Μαδιάς.

Όπως ανέφερε «στο ρείθρο της νησίδας έχουμε δύο σημεία: και τον εμπρόσθιο δεξιό διευθυντήριο τροχό του αυτοκινήτου, και τον αριστερό τροχό, που σκαρφάλωσε πάνω στο ρείθρο.

Εν συνεχεία το όχημα εκτρεπόμενο αριστερόστροφα, προσέκρουσε πιθανότατα (σ.σ δεν έχει δει ακόμα το αυτοκίνητο) με το οπίσθιο δεξιό του τροχό πάνω στον κορμό του δέντρου, και εν συνεχεία το όχημα στράφηκε διαγώνια προς την αντίθετη κατεύθυνση του δρόμου.

Αλλά αυτό που μού κάνει εντύπωση και το ερώτημα από το βίντεο που είδα. Δεν έπρεπε να πάρει φωτιά το αυτοκίνητο με τέτοια ευκολία που πήρε φωτιά».

Όπως εξήγησε ο κ. Μαδιάς, η πρώτη, ίσως και μοναδική επαφή του αυτοκινήτου, ήταν με τον κορμό του δέντρου με τον οπίσθιο δεξιό τροχό, και έγινε και η αποκόλληση του τροχού στο σημείο αυτό.

«Επειδή αυτό το αυτοκίνητο έχει τον κινητήρα πίσω, και πάλι, και με τμήμα του κινητήρα, και με τμήμα του διαμερίσματος του κινητήρα που προσέκρουσε σε σταθερό, πακτωμένο άκαμπτο εμπόδιο, δεν έπρεπε, η πρώτη μου εκτίμηση, να πάρει το αυτοκίνητο φωτιά με τόση ευκολία» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook