Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022
Αρχική paratiritis Διακόπηκε για τις 26 Ιανουαρίου η δίκη για το ελληνικό metoo

Διακόπηκε για τις 26 Ιανουαρίου η δίκη για το ελληνικό metoo

Η δίκη ξεκίνησε το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με τον κατηγορούμενο να αναζητά συνεχώς με το βλέμμα του τη νεαρή κοπέλα, η οποία καθόταν στην άλλη πλευρά της δικαστικής αίθουσας έχοντας στο πλευρό της την οικογένεια της και την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου.

Η κυρία Μπεκατώρου έχει προταθεί ως μάρτυρας κατηγορίας προκειμένου να καταθέσει στη δίκη, αφού μέσα από τη δική της δημόσια καταγγελία αποκαλύφθηκε η υπόθεση της 21χρονης.

Ο πρώην προπονητής της ιστιοπλοΐας, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος από τον περασμένο Ιανουάριο στις φυλακές Τρίπολης, κλήθηκε να λογοδοτήσει για τρεις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις: Για βιασμό κατ’ εξ κολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Διακόπηκε για τις 26 Ιανουαρίου η δίκη για το ελληνικό #metoo

«Για την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας» είπε ο κατηγορούμενος κατά την πρώτη τοποθέτηση του στο ακροατήριο. Την πλήρη άρνηση της κατηγορίας του βιασμού υπογράμμισαν και οι συνήγοροι του του Θεόδωρος Μαντάς και Βασω Πανταζή.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 26 Ιανουαρίου.

Κεκλεισμένων των θυρών μόνο η κατάθεση της 21χρονης

Στην πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo, κεκλεισμένων των θυρών θα πραγματοποιηθεί τελικά η κατάθεση της 21χρονης που κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίησή της -ενώ ήταν ανήλικη- από τον πρώην προπονητή της στην ιστιοπλοΐα.

Όπως αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η υπόλοιπη διαδικασία θα είναι δημόσια.

«Για λόγους προστασίας της και της ιδιωτικής της ζωής ζητάμε την διεξαγωγή της αποδεικτικής διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών. Αν αυτό δεν γίνει δεκτό, ζητάμε έστω η κατάθεση του θύματος να διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα. Είναι μια επώδυνη διαδικασία για την ίδια η κατάθεση αυτή. Πρόκειται για αδικήματα που έχουν πλήξει τον πυρήνα της προσωπικότητας της» ανέφερε η δικηγόρος του θύματος, Κλειώ Παπαπαντολέων.

Εισαγγελέας: Άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη

Υπενθυμίζεται ότι στην πολυσέλιδη πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο ο εισαγγελέας που πρότεινε την παραπομπή του κατηγορουμένου σε δίκη ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Χωρίς αιδώ ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις. Άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».