Ποιος ιστορικός σιδηροδρομικός σταθμός κλείνει μετά από 137 χρόνια

Μια πορεία 137 ετών συμπληρώνεται σήμερα για τον ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου, ο οποίος διακόπτει μέχρι νεωτέρας τη λειτουργία του.

«Από τις 23 Απριλίου 1884 που ξεκίνησε η λειτουργία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου, αύριο (σ.σ. σήμερα) 12 Νοεμβρίου, θα κλείσει και δε θα λειτουργεί».

Με αυτή τη δήλωση, ο κεντρικός σταθμάρχης του Βόλου, Γιώργος Αποστολέρης, επιβεβαίωσε τα όσα ανέφερε το έγγραφο το οποίο υπογράφει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας και επί της ουσίας προανήγγειλε τη διακοπή της λειτουργίας ενός σιδηροδρομικού σταθμού που μετρά 137 χρόνια ζωής.

BUY NOW

  • ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

  • Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

  • SUV ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

  • ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ RENAULT ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Στον σιδηροδρομικό σταθμού το Βόλου αποσχολούνταν μέχρι σήμερα πέντε άτομα, τα οποία τίθενται στη διάθεση του Τμ. Επιθ. Λάρισας.

Τα δρομολόγια -επτά από και προς Λάρισα- θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται κανονικά, ωστόσο, σύμφωνα με τον Γιώργο Αποστολέρη, η εκτέλεσή τους κρίνεται επισφαλής χωρίς την απαραίτητη παρουσία του προσωπικού.

«Είναι μια δολοφονία όλο αυτό. Ενημερωθήκαμε σήμερα (σ.σ. χθες) το μεσημέρι με έγγραφο ότι, αύριο (σ.σ. σήμερα) πρέπει να παρουσιαστούμε στη Λάρισα. Υπάρχουν συνάδελφοι που καταθέτουν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση. Κλείνουν τον ιστορικό σταθμό του Βόλου που δεν έκλεισε ούτε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ούτε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ούτε στην Δικτατορία. Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα υπάρχει αυτή η φιλοσοφία;», δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο Γιώργος Αποστολέρης, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην απόφαση της διοίκησης του ΟΣΕ.

Πηγή: e-thessalia.gr