“Η παρουσία διευρυμένου κλιμακίου της “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” στο Ηράκλειο, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η στήριξη των σεισμόπληκτων περιοχών της Κρήτης, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Υποδομών.”

Την δήλωση αυτή έκανε ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης συνοδεύοντας την Δευτέρα την ηγεσία της ΚΤ.ΥΠ. τον Πρόεδρο κ. Τιμολέων Κατσίπο τον Διευθύνων Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Γιάνναρη, τον Γενικό Διευθυντή Έργων κ. Χαράλαμπο Μυγδάλη, τον Γενικό Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού & Έργων ΣΔΙΤ κ. Θεόδωρο Κυριαζόπουλο, σε αυτοψίες που πραγματοποίησαν στις σεισμόπληκτες περιοχές και σε συναντήσεις που είχαν με παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Συγκεκριμένα κατά την επίσκεψη τους στην Κρήτη συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλη Φραγκάκη, τον Δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων κ. Μανώλη Κοκοσάλη και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Μανώλη Καρτσωνάκη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό κατά την οποία συζητήθηκε η πορεία ωρίμανσης του έργου της ανέγερσης νέου Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας, αλλά και νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Ηρακλείου.
“Η επιμέλεια και η προσήλωση στην κατά το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών και την επαναφορά των κατοίκων στην κανονικότητα που επιδεικνύει η Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβήτησαν την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να δώσει άμεσες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτες περιοχές”, τόνισε ο κ. Σενετάκης.

Από την πρώτη στιγμή του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής έδωσε άμεσα εντολή για την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα στήριξη των σεισμόπληκτων περιοχών της Κρήτης.

Η εταιρία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.», με την καθοδήγηση και συνεργασία του Υφυπουργού Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, βρίσκεται από την πρώτη ημέρα αδιάλειπτα στις σεισμόπληκτες περιοχές, πραγματοποιώντας ελέγχους σε σχολικά και δημόσια κτίρια και υλοποιώντας σειρά ενεργειών για την άμεση επανέναρξη των μαθημάτων.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 275 σχολικά κτίρια, σε συνολικά 13 δήμους της Κρήτης. Οι έλεγχοι στα σχολεία της περιοχής συνεχίζονται αμείωτοι από τους μηχανικούς της εταιρίας μας. Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν 43 σχολικές αίθουσες και τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των υπολοίπων αιθουσών.

Παράλληλα, ήδη προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών σε 4 σχολικές μονάδες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και συγκεκριμένα στα:

· 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου

· Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου

· 1ο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου

· Γυμνάσιο – Λύκειο Καστελλίου

με στόχο να παραδοθούν άμεσα προς χρήση στους μαθητές.