Σαν βομβαρδισμένο τοπίο: Δείτε βίντεο από το εσωτερικό σπιτιού μετά τα 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο

Θλιβερές είναι οι εικόνες που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος. Τα 5,8 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το Ηράκλειο Κρήτης προκάλεσαν ζημιές σε πολλές περιουσίες, ενώ ένας ένας άνδρας 65 χρόνων βρέθηκε νεκρός μέσα σε συντρίμμια εκκλησίας που κατέρρευσε.

Xαρακτηριστικό του μεγέθους και της διάρκειας που είχε ο σεισμός είναι το βίντεο της κυρίας Αγγελικής, αναγνώστριας του iefimerida.gr από το Ηράκλειο. Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά, ο σεισμός έκανε άνω-κάτω το εσωτερικό του σπιτιού της, με τα δωμάτια να παραπέμπουν σε βομβαρδισμένο τοπίο.

«Είμαι ακόμα τρομοκρατημένη. Μένω στο κέντρο του Ηρακλείου, σε μια παλιά πολυκατοικία του 1980, στον 5ο όροφο. Κουνηθήκαμε πάρα πολύ, είχε διάρκεια ο σεισμός και έπεφταν πράγματα. Έτρεμε όλο το κτίριο. Σε κάποια στιγμή νόμιζα πως πέφτει το κτίριο. Κατεβήκαμε σιγά σιγά κάτω, φοβόμασταν μήπως κάνει κι άλλο σεισμό. Μετά από λίγο έκανε κι άλλον μετασεισμό. Μέχρι τώρα έχουμε συνέχεια μετασεισμούς, μεγάλους, με διάρκεια. Το βράδυ δεν θα μείνω σπίτι. Μάζεψα τα πράγματά μου κι έφυγα. Φοβόμαστε πάρα πολύ», λέει χαρακτηριστικά στο iefimerida.gr η κυρία Αγγελική.

 

Πηγή: https://www.iefimerida.gr