Φωτιά στην Εύβοια: Συγκλονίζει η ηλικιωμένη που άφησε το σπίτι της -«Θόλωσε το μυαλό μου, φώναζα απελπισμένη»

Με μια κίνηση του χεριού της, με τα μάτια κλειστά και το στόμα ανοιχτό, αποτύπωσε τον πόνο και την απόγνωση που ένιωθε, τη στιγμή που άφηνε πίσω το σπίτι της, στις Γούβες της Εύβοιας καθώς η πύρινη λαίλαπα πλησίαζε.

Η κυρία Παναγιώτα Νουμίδη στα 81 της χρόνια καθήλωσε και η απόγνωσή της, όπως αποτυπώθηκε στον φακό, έκανε τον γύρο του κόσμου. Οι φωτογραφίες της έγιναν πρωτοσέλιδο ακόμα και σε μεγάλα διεθνή μέσα.
Εύβοια κυρία Παναγιώτα
Γεμάτη απόγνωση και κλαίγοντας αφήνει το σπίτι της © Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Εύβοια κυρία Παναγιώτα

«Θόλωσε το μυαλό μου δεν ήξερα τι να κάνω για αυτό φώναζα, για να με ακούσουν. Εκείνη την ώρα ήμουν εκτός εαυτού. Φώναζα απελπισμένη και με την υπέρταση έπεσα κάτω και με πήρε η αστυνομία και με πήγε στο κέντρο υγείας», είπε η ίδια στην κάμερα του ΑΝΤ1, για τη στιγμή που οι φλόγες έφταναν στο χωριό και η ίδια μαζί με άλλους αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι της.
Εύβοια κυρία Παναγιώτα

Όπως εξηγεί το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 αν και δεν είναι γέννημα θρέμμα Ευβοιώτισσα, οι Γούβες και αυτό το δάσος, μετά από 34 χρόνια στο χωριό, θεωρεί ότι είναι ο τόπος της.

«Το πρωί δεν μπορούσαμε να βγούμε ούτε από την πόρτα γιατί καίγεται όλη η Εύβοια. Τον αγαπάω τον τόπο, είναι καλοί άνθρωποι. Μαζευτήκαν πολλά παιδιά από το χωριό με βυτία και προσπάθησαν και γλύτωσαν τα σπίτια», είπε επίσης στην κάμερα

 

 

Πηγή: iefimerida.gr