Τόλης Βοσκόπουλος: Τα 10 πιο αγαπημένα και χιλιοτραγουδισμένα τραγούδια του -Θρυλικές επιτυχίες

Η καριέρα του μεγάλου Τόλη Βοσκόπουλου μέσα από τα κορυφαία τραγούδια της δισκογραφίας του.

Το πρωί της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι ο Τόλης Βοσκόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Η είδηση του χαμού του σπουδαίου ερμηνευτής προκάλεσε θλίψη όχι μόνο στη μουσική κοινότητα αλλά και σε όλη τη χώρα.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος έχει τραγουδήσει μερικά από τα καλύτερα τραγούδια έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Ήταν ενεργός δισκογραφικά από το 1967 μέχρι το 2009. Παράλληλα έγραψε πολλά τραγούδια για άλλους καλλιτέχνες, ενώ στην ιστορία έχει μείνει συνεργασία του με την Μαρινέλα.

Μια από τις πρώτες του μεγάλες επιτυχίες ήταν το τραγούδι «αδέρφια μου αλήτες πουλιά».

Μια από τις καλύτερες και πιο χαρακτηριστικές ερμηνείες του ήταν στο τραγούδι «Ανεπανάληπτος» που κυκλοφόρησε το 1993.

Ένα από τα ομορφότερα τραγούδια που ερμήνευσε ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν το «Πριν χαθεί το όνειρο μας» που κυκλοφόρησε το 1988.

Άλλο ένα τραγούδι που δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τα κορυφαία του Τόλη Βοσκόπουλου είναι το «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι» με την χαρακτηριστική φωνή του ερμηνευτή να δίνει άλλη αίσθηση στους στίχους.

Το 1970 μαζί με το «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» κυκλοφόρησε άλλη μια μεγάλη επιτυχία. Το «Το φεγγάρι πάνωθέ μου» θεωρείται ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Τόλη Βοσκόπουλου. Μάλιστα ήταν Soundtrack της ταινίας «Μαριχουάνα στοπ».

Το «Εγώ αγαπώ μια» συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία ερωτικά τραγούδια που έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Το συναίσθημα που βγάζει στην ερμηνεία του ο Τόλης Βοσκόπουλος κάνει το τραγούδι ανατριχιαστικό.

Μεγάλη επιτυχία του Τόλη Βοσκόπουλου και το τραγούδι «Δυο καρδιές».

Αλλά και το «Ελεγες».

Και το Ψύλλοι στα αυτιά μου μπήκαν:

Και φυσικά το τραγούδι Αγωνία:

Φυσικά στη λίστα θα μπορούσαν να μπουν και πολλά άλλα τραγούδια που είπε ο μεγάλος τραγουδιστής. Αυτό μαρτυρά το πόσο σπουδαίος ήταν και ότι παρά τον θάνατό του, θα ζει για πάντα μέσα από τα τραγούδια του.

Πηγή: iefimerida.gr