Η δικιά μας Κρητικιά Μυρσίνη Λαμπράκη κατέκτησε το EURO μπάρμπεκιου με… κοντοσούβλι καλαμάρι !

Η συμμετοχή της χώρα μας έφτασε ύστερα από σημαντικές μαγειρικές αναμετρήσεις στον τελικό και κατάφερε να σηκώσει την…κούπα.
Στη διοργάνωση συμμετείχαν δώδεκα χώρες, καθεμιά με τη δική της συνταγή και στοιχεία της τοπικής της κουζίνας και τελικά οι καλύτεροι ψήστες μπάρμπεκιου στην Ευρώπη αναδείχθηκαν οι Έλληνες.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 12 Ιουνίου στο Instagram στο @traegergrillseurope, με συμμετέχοντες τριάντα έναν εμπνευσμένους ψήστες από δώδεκα χώρες τις Ευρώπης.
Στόχος τους ήταν να ετοιμάσουν φαγητό, κατάλληλο για θέαση αγώνα, μέσα σε 45 λεπτά, όσο δηλαδή διαρκεί το πρώτο ημίχρονο και το οποίο να έχει γευστικά χαρακτηριστικά από την παράδοση της κάθε χώρας.
Η κάθε προσπάθεια βιντεοσκοπήθηκε, για να προκύψει ένα τελικό βίντεο με τους δύο «μονομάχους» κάθε φορά, να εξηγούν εναλλάξ τι πρόκειται να ετοιμάσουν, ποια είναι η φιλοσοφία της επιλογής τους, τι υλικά χρησιμοποιούν και με ποια τεχνική θα μαγειρέψουν το πιάτο τους.
Το πρώτο βήμα για τη χώρα μας έγινε με τη Μυρσίνη Λαμπράκη. Την εξειδικευμένη σεφ για «μαγειρική στη φωτιά», η οποία στους ομίλους διασταυρώθηκε με την Αγγλία, την οποία απέκλεισε, αφού η έμπνευσή της με το μπέργκερ …μουσακά, έκλεψε τις εντυπώσεις.
Το επόμενο μέρος της αποστολής εκτέλεσε επιτυχώς ο Αλέξανδρος Πράντζος από τα Τρίκαλα, που ανταγωνίστηκε με τη Σουηδία και επικράτησε με το τυλιχτό, το οποίο είχε όψη πιτόγυρου, αλλά επρόκειτο για χοιρινή πανσέτα, κομμένη όπως ο γύρος, σερβιρισμένη σε πίτα με σος από γιαούρτι με καπνισμένο σκόρδο, μυρωδικά και τσιπς ψητής πατάτας.
Έτσι η χώρα μας έφτασε στον τελικό, αντιμετωπίζοντας αυτή την φορά όχι έναν, αλλά δυο δυνατούς αντιπάλους, τη Δανία και την Ολλανδία.
Γι’ αυτό και η σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη, μαζί με τον έμπειρο ψήστη Αλέξανδρο Πράντζο, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους.
Ο 39χρονος φαρμακοποιός από την αυλή του σπιτιού του στα Τρίκαλα, ακολουθούσε τις οδηγίες της σεφ, που αυτήν την περίοδο βρίσκεται στην Κέρκυρα παρέχοντας υπηρεσίες ιδιωτικού σεφ (Private chefing service) και εκτέλεσαν ταυτόχρονα τη συνταγή της τελευταίας.

Οι δύο …πρωταθλητές θα συναντηθούν πια στην Κοπεγχάγη, όπου θα βρεθούν για να παραλάβουν το βραβείο τους και σε μία ειδική εμπειρία στο grilling, θα αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι ψήστες μπάρμπεκιου στην Ευρώπη.

Εμείς ευχόμαστε συγχαρητήρια και στους δυο!
Θέλουμε όμως να συγχαρούμε την Μυρσίνη γιατί συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπά με πάθος ,έμπνευση και αγάπη.
Αλλά προπαντός δεν ξεχνάει τις ρίζες της και τις καταβολές της!Την Κρήτη!
Ίσα ίσα αποτελεί την μεγαλύτερη έμπνευση της στις μαγειρικές της δεξιότητες και στον μοναδικό της τρόπο που χειρίζεται τα στοιχεία της φύσης από την Μάνα Γη!
Μυρσίνη συνέχισε να κάνεις αυτό που ξέρεις καλά!