Κίνα: Σπαρακτικό βίντεο -Πατέρας βρήκε τον απαχθέντα γιο του μετά από 24 χρόνια

Οι σπαρακτικές εικόνες ενός ζευγαριού που ξαναβρήκε το παιδί του 24 χρόνια αφότου είχε απαχθεί στην Κίνα κάνουν τον γύρο του κόσμου το τελευταίο 24ωρο.

Ένας αγρότης ταξίδεψε σε τουλάχιστον 20 περιφέρειες της αχανούς χώρας πάνω στη μοτοσικλέτα και διήνυσε περισσότερα από 500.000 χιλιόμετρα αναζητώντας τον γιο του, ο οποίος είχε εξαφανιστεί το 1997.

Βίντεο: Η συγκλονιστική επανένωση μιας οικογένειας στην Κίνα
Ο κύριος Γκούο και η γυναίκα του φαίνονται σε σχετικό βίντεο της κινεζικής τηλεόρασης να ξεσπούν σε λυγμούς, καθώς κρατούν τον γιο τους στην αγκαλιά τους έπειτα από 24 εφιαλτικά χρόνια.

«Μωρό μου, επέστρεψες!» ακούγεται να λέει η μητέρα του παιδιού που απήχθη το 1997. «Τώρα που το παιδί μας βρέθηκε, μόνο ευτυχία προμηνύεται από εδώ και στο εξής», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ακούραστος πατέρας, που δεν σταμάτησε να τον αναζητεί όλα αυτά τα χρόνια.

Ο πατέρας που αφιέρωσε μια ζωή προκειμένου να βρει τον γιο του
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC, ο Γκούο ξόδεψε τις οικονομίες μιας ζωής αναζητώντας το παιδί του, ενώ έφτασε να κοιμάται στο δρόμο και να ζητιανεύει, όταν πλέον τα χρήματα που διέθετε εξαντλήθηκαν.

Νεαρός ακόμη, ο Κινέζος με μια φωτογραφία του γιου που είχε απαχθεί
Νεαρός ακόμη, ο Κινέζος πατέρας με μια φωτογραφία του γιου που είχε απαχθεί / Φωτογραφία: Weibo

Στο ταξίδι του υπέστη κατάγματα από τροχαία ατυχήματα, ενώ ήρθε αντιμέτωπος ακόμη και με συμμορίες ληστών. Καθώς αναζητούσε το παιδί του, αναδείχθηκε σε εξέχων μέλος ομάδας γονέων που αναζητούν τα παιδιά τους στην Κίνα και συνέβαλε καθοριστικά στον εντοπισμό επτά εξ αυτών, που επανενώθηκαν με τους γονείς τους.

Η ιστορία του αγρότη από την Κίνα συγκίνησε τόσο τον κινεζικό λαό, που ενέπνευσε το σενάριο μιας ταινίας για την οδύσσειά του το 2015.

«Μάστιγα» η απαγωγή παιδιών στην Κίνα
Η απαγωγή ανηλίκων είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Κίνα, όπου υπολογίζεται πως με αυτό τον τρόπο χάνονται σχεδόν 20.000 παιδιά το χρόνο. Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας της χώρας ανακοίνωσε πως εντόπισε τους δράστες τής εν λόγω απαγωγής έπειτα από εξέταση DNA.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι, που σχεδίαζε να απαγάγει το μωρό και να το πουλήσει. Ο μικρός γιος του αγρότη από την Κίνα απήχθη έξω από το σπίτι της οικογένειάς του. Μια γυναίκα τον άρπαξε και στη συνέχεια, με τον συνεργό της, ταξίδεψε σιδηροδρομικώς σε γειτονική επαρχία της Κίνας.

Εκεί οι δράστες κατάφεραν να πουλήσουν το παιδί, το οποίο και μεγάλωσε και ζει στην περιοχή έκτοτε.

Πηγή: iefimerida.gr