Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Το χρονικό της σύλληψης του Γιάννη Λαγού – Πότε αναμένεται να εκδοθεί...

Το χρονικό της σύλληψης του Γιάννη Λαγού – Πότε αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα

Στην αστυνομική διεύθυνση Βρυξελλών κρατείται από το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του μετά από κατ’ επείγουσα έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι επρόκειτο να αναχωρήσει από το Βέλγιο με προορισμό τη Νορβηγία.

Είχε προηγηθεί η άρση ασυλίας του εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο είχε καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στην Ελλάδα.

Με 658 ψήφους υπέρ, 25 κατά και 10 αποχές, σε ψηφιακή και μυστική ψηφοφορία, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε την άρση ασυλίας του.

Πώς συνελήφθη

Η σύλληψη έγινε στο σπίτι του στις Βρυξέλλες, απ΄όπου μεταφέρθηκε με περιπολικό στα κεντρικά της αστυνομίας.

Περίπου στη μία και μισή ώρα, ο Λαγός επιβεβαίωσε ο ίδιος τη σύλληψή του, με ανάρτησή του στο twitter.  Με το γνωστό του ύφος, ανέφερε ότι βρισκόταν σε βέλγικο περιπολικό και ότι τον πάνε στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με τις βελγικές αστυνομικές αρχές και την Europol, είχαν θέσει υπό στενή παρακολούθηση τον Λαγό, αναμένοντας την άρση της ασυλίας του.

Τι προβλέπεται για την έκδοσή του

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομικό σύστημα του Βελγίου προβλέπει 48ωρη κράτηση, προκειμένου ο εισαγγελέας να  ερευνήσει ενδεχόμενη διάπραξη αξιόποινων πράξεων στο Βέλγιο.

Εάν αυτό δεν διαπιστωθεί αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η έκδοσή του στην Ελλάδα.