Δίπλα στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας για την ανέγερση μιας νέας εκκλησίας προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής στην περιοχή των Ρουσσοχωρίων

Τη βούληση του να υποστηρίξει έμπρακτα ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας – μέσω της παραχώρησης δημοτικού ακινήτου – την προσπάθεια της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου για την ανέγερση μιας νέας εκκλησίας προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής, διατύπωσε ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης στο πλαίσιο συνάντησης και αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή των Ρουσσοχωρίων, παρουσία του  σεβασμιότατου μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα, του εφημέριου των Ρουσσοχωρίων πατέρα Πέτρου και του προέδρου της ΔΕΥΑ Μινώα Πεδιάδας κ. Ηρακλή Κριθινάκη.

Όπως είναι γνωστό, η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής η οποία βρισκόταν στον οικισμό Ρουσσοχωρίων εντός του παραχωρούμενου χώρου που κατασκευάζεται το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελλίου, επιχωματίστηκε στο πλαίσιο των εκτελούμενων εργασιών. Ο Δήμαρχος, αποδεχόμενος την πρόταση του εφημέριου αλλά και των κατοίκων των Ρουσσοχωρίων, συμφώνησε όπως ανεγερθεί όμοιος ναός σε θέση έξω από το τμήμα της παραχώρησης και σε ακίνητο του Δήμου, αφού ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία για την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού.