Πλήρης στήριξη Τσίπρα σε Τζανακόπουλο για τις «εκκαθαρίσεις» στο Δημόσιο

Πλήρη στήριξη στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, αναφορικά με τις δηλώσεις του περί «εκκαθαρίσεων» στο δημόσιο, προσέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι οι δηλώσεις Τζανακόπουλου δεν αφορούσαν τους δημοσίους υπάλληλους, αλλά τις εστίες διαφθοράς και έκανε λόγο για παραδικαστικά κυκλώματα και κυκλώματα που δρουν σε υπηρεσίες, όπως η Ελληνική Αστυνομία.

«Υπήρξε προσπάθεια διαστρέβλωσης. Δεν υπάρχει σοβαρός πολίτης να μην συμφωνεί. Μίλησε για τις εστίες διαφθοράς που υπάρχουν μέσα στη δημόσια διοίκηση. Μαζί πρέπει να κάτσουμε να ξηλώσουμε τις εστίες διαφθοράς και παραεξουσίας. Δεν υπάρχει κύκλωμα παραδικαστικό; δεν υπάρχουν επίορκοι; Αυτά είπε ο Τζανακόπουλος», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αύξησε τους μετακλητούς και ο Βορίδης είπε ότι καλώς πήρε τους δικούς του.

Ας σημειωθεί ότι σάλος έχει προκληθεί σε κυβέρνηση και κόμματα, μετά την αποκάλυψη ηχητικού ντοκουμέντου, στο οποίο ακούγεται ξεκάθαρα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος να μιλάει σε κομματική εκδήλωση και να απειλεί με εκκαθαρίσεις στο Δημόσιο, όσων αντιτίθενται στα πολιτικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ, όταν αναλάβει ξανά την εξουσία.

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ καταδίκασαν τις δηλώσεις Τζανακόπουλου λέγοντας ότι τέτοιου είδους πρακτικές παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, καθώς και ότι εκκινούν από σταλινικές και διχαστικές αντιλήψεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να εξηγήσει τι εννοεί ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με τις εκκαθαρίσεις στο Δημόσιο.

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr