Νέες αποκαλύψεις για το γηροκομείο στα Χανιά: Ηλικιωμένοι πιέζονταν να δώσουν την περιουσία τους

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ βρίσκονται ακόμα και οι διαθήκες των 73 ηλικιωμένων που έχασαν τη ζωή τους τον τελευταίο χρόνο στη συγκεκριμένη δομή – Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι συνελήφθη νοσηλευτής του γηροκομείου που κατηγορείται ότι βασάνιζε ηλικιωμένους

Πιο αναλυτικά, σε αποκαλύψεις για την υπόθεση προχώρησε τη Μεγάλη Δευτέρα (26/04) ακόμα ένας πρώην εργαζόμενος στη δομή, ο οποίος δήλωσε ότι, από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020, πέθαναν 14 άτομα σε μία εβδομάδα και τότε ήταν που αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πάει καλά…

«Οι περισσότεροι άρχισαν να χάνουν κιλά και βρέθηκαν να ζυγίζουν 40. Κάποιοι έβλεπαν ότι έχαναν κιλά οι δικοί τους και τους έφερναν απ’ έξω φαγητά… Έκαναν και οι ίδιοι παράπονα, όσοι μπορούσαν, και ζητούσαν δεύτερη μερίδα φαγητού» δήλωσε ο Δημήτρης Μαυρακάκης στον «Ant1».

Την ίδια ώρα, οι έρευνες της Αστυνομίας γυρνούν τρία χρόνια πίσω για να ανακαλυφθεί τι ακριβώς συνέβαινε, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ερευνώνται άλλοι 9 θάνατοι που σημειώθηκαν το 2021 στην «Αγία Σκέπη». Σημειώνεται ότι δεν είναι γνωστός ο αριθμός των ηλικιωμένων που έφυγαν από τη ζωή από το 2017 μέχρι και το 2020.

Μέσα από τις 20 καταθέσεις πρώην και νυν εργαζομένων του γηροκομείου και τις 12 καταγγελίες οικογενειών τροφίμων, οι αναλυτές της Ασφάλειας αναζητούν την άκρη του νήματος για τη λύση του μυστηρίου των θανάτων. Σύμφωνα με νεότερες καταγγελίες, περιστατικά βίας «έχουν γίνει εδώ και πολύ καιρό, όμως έχουν μείνει στο συρτάρι». «Πολύς κόσμος έχει περάσει δοκιμαστικά από εκεί και έχει φύγει γιατί έβλεπε τους ανθρώπους καταθλιπτικούς» αναφέρει χαρακτηριστικά πρώην νοσηλευτής.

Οι ηλικιωμένοι πιέζονταν να μεταβιβάσουν την περιουσία τους

Όπως αναφέρθηκε, συγκλονίζουν οι τελευταίες καταγγελίες πρώην εργαζομένου, ο οποίος αναφέρει πως οι ηλικιωμένοι πιέζονταν να μεταβιβάσουν την περιουσία τους σε εργαζομένους στο γηροκομείο.

«Δεν είχα δει ποτέ μου δικηγόρο, ούτε συγγενείς να έρχονται να κάνουν παράπονα για περιουσίες, αλλά είχε πέσει κάτι στην αντίληψή μου» τόνισε Δημήτρης Μαυρακάκης, συμπληρώνοντας πως έτυχε να ακούσει συναδέλφους του να λένε πως έχουν πάρει κάποια περιουσία.

Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει η διαδικασία άρσης του τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν αποσπαστεί παράνομα περιουσιακά στοιχεία, κινητή και ακίνητη περιουσία τροφίμων της μονάδας. Εξετάζεται δε το ενδεχόμενο κάποιοι από τους ηλικιωμένους να μην είχαν κληρονόμους και ο θάνατός τους να προέκυψε από ενέργειες που δεν δικαιολογούνται.

Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/