Επιχείρηση «κορωνοπάρτι»: Το σχέδιο «rotation» της ΕΛ.ΑΣ. στις πλατείες για να σταματήσουν οι συνωστισμοί

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για να μπει φρένο στα κορωνοπάρτι και να περιοριστεί όσο το δυνατόν ο συνωστισμός νεαρών σε πλατείες και γειτονιές.

Ηδη αστυνομικές δυνάμεις περιπολούν σε Παγκράτι, Περιστέρι και Κυψέλη.

Το σχέδιο της αστυνομίας ακολουθεί μια τακτική… «rotation», δηλαδή κυκλικής εναλλαγής σε επίμαχα σημεία όπως η πλατεία Βαρνάβα, η οδός Βεάκη, η πλατεία Αγίου Γεωργίου, αλλά σε σε άλλα σημεία σε όλη την Αθήνα. Η επιχείρηση ξεκινάει με τους άνδρες και τις γυναίκες της ομάδας ΟΔΟΣ (Ομάδας Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων) που σχηματίζουν έναν προβλεπόμενο κλοιό γύρω από την πλατεία Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνουν οι άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. (Υποδιεύθυνση Περιπολιών, Ασφάλεια, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ) που προχωρούν σε ελέγχους στους γύρω δρόμους, επιβλέποντας την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Το σχέδιο, όπως φαίνεται, αποδίδει καθώς στην επιχείρηση της αστυνομίας το απόγευμα της Τρίτης στην Αιμιλίου Βεάκη και στους γύρω δρόμους στο Περιστέρι, οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτοκίνητα που είχαν μετατραπεί σε κινητές ηχητικές εγκαταστάσεις για να παίζουν μουσική στα υπαίθρια κορωνοπάρτι.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 256 άτομα και 183 οχήματα, έγιναν 3 συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ και 9 προσαγωγές.

Πηγή: iefimerida.gr