Κορωνοϊός: 10 περιοχές που προβληματίζουν -Νησιά και ολόκληροι νομοί

Για πρώτη φορά μετά από 11 εβδομάδες ο δείκτης θετικότητας για τον κορωνοϊό έπεσε κάτω από το 6%.

Η επιδημιολογική εικόνα δείχνει μία σταθερότητα, ωστόσο η πίεση έχει αυξηθεί κι άλλο στα νοσοκομεία καθώς αυξάνονται οι διασωληνωμένοι. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, παρουσίασε χθες στοιχεία που αφήνουν ένα «παράθυρο» αισιοδοξίας, αναφέροντας πως εκτός του δείκτη θετικότητας που έχει υποχωρήσει, έχουν υποχωρήσει και τα ενεργά κρούσματα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα ενεργά κρούσματα στην χώρα είναι 27.462, αριθμός μικρότερος από αυτόν της περασμένης Τετάρτης όπου ξεπερνούσαν τις 30.000.

Πού υπάρχει αυξητική τάση στα κρούσματα -Οι δέκα περιοχές που ανησυχούν
Ο κ. Κικίλιας στάθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της Περιφέρειας, τονίζοντας πως δείχνει μια σταθερότητα την τελευταία εβδομάδα, με εξαίρεση περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης που δείχνουν αυξητικές τάσεις.

Όπως είπε, προβληματισμός υπάρχει για δέκα περιοχές στην χώρα όπου ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής:

Κάλυμνος
Θάσος
Λευκάδα
Έβρος
Ροδόπη
Καβάλα
Πιερία
Φωκίδα
Αρκαδία
Πρέβεζα
Κορωνοϊός: 3.089 κρούσματα, 809 διασωληνωμένοι
Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλα 3.089 κρούσματα σε όλη τη χώρα, όπου ήδη έχει ξεπεραστεί το όριο των 300.000 μολύνσεων (304.184). Παράλληλα ανακοίνωσε και 81 θανάτους καθώς και νέο ρεκόρ διασωληνωμένων με 809 ασθενείς να βρίσκονται σε ΜΕΘ. Από τα 3.089 κρούσματα, τα 1.383 καταγράφονται στην Αττική, με το κέντρο να έχει 390 μολύνσεις.

Την ίδια ώρα, 174 νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίζονται αντίστοιχα σε Δυτικά και Νότια Προάστια, αλλά και την περιφερειακή ενότητα Πειραιά, ενώ 194 μολύνσεις σημειώνονται στον βόρειο τομέα Αθηνών. Αντίστοιχα, 167 μολύνσεις καταγράφονται στην ανατολική Αττική. Στην επικράτεια, η Θεσσαλονίκη καταγράφει 390 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 80 η Αχαΐα, 59 το Ηράκλειο και 67 στην Κοζάνη.

Πηγή: iefimerida.gr