Κέικ Πορτοκαλιού Νηστίσιμο

Δημήτρης Μιχαϊλίδης

Η νηστεία δεν σημαίνει απαραίτητα στέρηση νόστιμων λιχουδιών! Γι’ αυτό και σας έχω μία χαριτωμένη συνταγή για νοστιμότατο και πορτοκαλένιο κέικ! Αφράτο, αρωματικό και γευστικό!

Συστατικά

  1. 480γρ. αλεύρι
  2. 2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  3. 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  4. 1 βανιλίνη
  5. 300γρ. ζάχαρη
  6. 400γρ. χυμός πορτοκάλι
  7. 200γρ. ηλιέλαιο
  8. ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την μαγειρική σόδα.
  2. Προσθέτουμε τη βανιλίνη, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
  3. Σε άλλο μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε, μόλις ομογενοποιηθούν τα ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε για 30”.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 20/20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 45′-50′ λεπτά.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

Σημειώσεις από τον Σεφ

  1. Μπορούμε να ψήσουμε και στις αντιστάσεις, ίσως αλλάξει ο χρόνος ψησίματος. Αν θέλουμε κέικ βανίλιας, αντικαθιστούμε τον χυμό με νερό.
Πηγή: https://dimitrismichailidis.com/