Ο Μητσοτάκης στην ΕΡΤ, το Σάββατο, σε μία διαφορετική συνέντευξη -Για τον Ντάμπο και τη Ζώη, τα δύο σκυλάκια του

Για το νέο σχέδιο νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, αλλά και τη δική του σχέση με τον Ντάμπο και τη Ζώη, τα δύο σκυλάκια που μένουν με την οικογένειά του μίλησε σε εκπομπή της ΕΡΤ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Με ξεπερνά, όπως ξεπερνά νομίζω και τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας είτε έχουν ζώο είτε δεν έχουν η κακοποίηση των ζώων», ακούγεται να λέει στο τρέιλερ της εκπομπής «Πλάνα με ουρά» ο πρωθυπουργός.

Κυριάκος Μητσοτάκης σκύλοι
© Δημήτρης Παπαμήτσος

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός βρέθηκε την Κυριακή στο καταφύγιο της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τα σκυλάκια που φιλοξενούνται στο καταφύγιο, πολλά εκ των οποίων εκπαιδεύονται ώστε να υιοθετηθούν.

Κυριάκος Μητσοτάκης σκύλοι
© Δημήτρης Παπαμήτσος

Παράλληλα, ανέφερε ότι έχει ασχοληθεί προσωπικά με το ζήτημα των ζώων συντροφιάς και ότι το νομοσχέδιο είναι προϊόν εκτενούς προεργασίας, σε συνεννόηση με όλους τους ενδιαφερόμενους, όμως προσβλέπει σε γόνιμη συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση, ειδικά ανθρώπων της «πρώτης γραμμής» στα θέματα φιλοζωίας.

Ο Πρωθυπουργός ένωσε με χαρά τη φωνή του με τους ανθρώπους του καταφυγίου όσον αφορά τις υιοθεσίες, προτρέποντας τους πολίτες να υποδεχτούν με στοργή αδέσποτα ζώα ως μέλη της οικογένειάς τους: «Οι φίλοι δεν αγοράζονται. Ανοίξτε την αγκαλιά σας και σώστε ένα αδέσποτο», είπε, και εξέφρασε επίσης τη στήριξή του για την οργανωμένη υιοθεσία από ανάδοχους στο εξωτερικό.

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ2 και την εκπομπή «Πλάνα με ουρά» θα προβληθεί το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 στις 18:00.

Πηγή: iefimerida.gr