Καταθέτουν τα χαρτιά τους για να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί της Κρήτης.

Περίπου 5.000 δάσκαλοι και καθηγητές έχουν υποβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά ενώ η διαδικασία συνεχίζει να «τρέχει» ως αύριο, Πέμπτη 1 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι.

Ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Μανώλης Μπελαδάκης, τονίζει πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο αναγνώρισαν την αναγκαιότητα προτεραιοποίησης των εκπαιδευτικών.

Μέχρι χθες στις 10 το πρωί, είχαν υποβάλει αίτηση 1594 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας στο Ηράκλειο, σε λιγότερο, δηλαδή, από 24 ώρες.

Αποφασίστηκε, λοιπόν, να υπάρξει παράταση προκειμένου να μπορέσουν και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί να καταθέσουν υπεύθυνες δηλώσεις στα σχολεία τους ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν και ότι μπορεί να γίνει χρήση των προσωπικών τους δεδομένων.

Από την ερχόμενη Παρασκευή 2 Απριλίου, οι αρμόδιοι θα έχουν στα χέρια τους τις λίστες, όπου οι εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε προτεραιότητα ανάλογα, για παράδειγμα, την ηλικία τους. Έτσι, θα πρέπει να περιμένουν το τηλεφώνημα που θα τους λέει πού μπορούν να εμβολιαστούν. Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό να πάνε αμέσως στο εμβολιαστικό κέντρο, το τηλεφώνημα γίνεται στον επόμενο στη λίστα, χωρίς, όμως, ο πρώτος να χάσει τη σειρά του, θα κληθεί στο επόμενο εμβόλιο ή την επόμενη μέρα.