Το αφιέρωμα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

H ΑΠΟΣΤΟΛΗ o  Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος αποτελεί έναν κεντρικό πυλώνα του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας, με τον δικό τους τρόπο επέλεξαν να αποδώσουν την οφειλόμενη τιμή στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Δηλώνουν χαρακτηριστικά:
Σκοπός μας ήταν να αναδείξουμε τα γεγονότα, το πραγματικό νόημα και τις δυσκολίες του Αγώνα, να αποδώσουμε την τιμή που αρμόζει, αλλά και να προβάλλουμε αυτό το γεγονός ως πυξίδα για το μέλλον των επόμενων γενιών.
Θέλουμε να επισημάνουμε πως τα κοστούμια των πρωταγωνιστών είναι πιστά αντίγραφα της εποχής, ενώ η μουσική υπόκρουση είναι προσομοίωση του ακούσματος του Χερουβικού ύμνου μέσα στην Αγ. Σοφιά της Κωνσταντινούπολης.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους βοήθησαν για να κάνουμε πράξη αυτή την όμορφη προσπάθεια, ώστε να θυμίσουμε σε όλους πόσο κάποιοι Έλληνες και Φιλέλληνες αγωνίστηκαν για να κατακτήσουμε, αυτά που σήμερα θεωρούμε δεδομένα.

Με την πολύτιμη -εθελοντική συμβολή- δέκα ταλαντούχων ηθοποιών και της εταιρείας Aikor δημιουργήσαμε ένα ολιγόλεπτο αφιέρωμα, αφενός για να τιμήσουμε τους ήρωες και, αφετέρου, να θυμίσουμε στις επόμενες γενιές την κορυφαία στιγμή του Έθνους μας, την Ελληνική Επανάσταση.

Συντελεστές:
Λεωνίδας Κακούρης
Γιάννης Αϊβάζης
Χάρης Γρηγορόπουλος
Νικόλας Μακρής
Τάσος Αναγνώστου
Κοσμάς Ζαχάρωφ
Λευτέρης Δημηρόπουλος
Πέτρος Ξεκούκης
Μαρία Κορινθίου
Σοφία Γαρμπή

Σκηνοθεσία – Κείμενα – Μοντάζ: Γιάννης Αϊβάζης
Διευθυντής Φωτογραφίας: Νίκος Βούλγαρης
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μαρία Κορινθίου
Special FX: Ρούλης και Γιώργος Αλαχούζος
Μακιγιάζ: Μαργαρίτα Μονέδα
Μαλλιά – Περούκες: Κωνσταντίνος Σαββάκης
Παραδοσιακές Φορεσιές: Σταματίνα Μπογκέα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Φρίγγας
Παραγωγή: Aikor Productions