Στην τελική ευθεία η Εθνική Πινακοθήκη

Στις 24 Μαρτίου η Εθνική Πινακοθήκη θα υποδεχθεί συμβολικά τους ξένους ηγέτες που θα τιμήσουν με την παρουσία τους τη χώρα μας στη διακοσιοστή επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Οι τελευταίες εργασίες σε τεχνικές λεπτομέρειες στο νέο κτιριακό συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, καθώς και το στήσιμο της Έκθεσης των Συλλογών της, προχωρούν με γοργό ρυθμό, ακριβώς μία εβδομάδα πριν από την επίσκεψη των επισήμων που θα έρθουν στην Ελλάδα, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η υπουργός Πολιτισμού και  Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Ένα σύνθετο και δύσκολο έργο, ένα έργο πολιτισμού με μεγάλη προστιθέμενη αξία για την Αθήνα, το οποίο ξεκινήσαμε όλοι μαζί το 2011, με την ένταξή του στο ΠΕΠ Αττικής-ΕΣΠΑ 2007-2013, οδεύει στο τέλος του.

Η Εθνική Πινακοθήκη, στις 24 Μαρτίου 2021, συμβολικά θα υποδεχθεί τους ξένους ηγέτες που θα τιμήσουν με την παρουσία τους τη χώρα μας στη διακοσιοστή επέτειο της Επανάστασης του 1821. Τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Εθνικής Πινακοθήκης, γεγονός που τοποθετεί την Αθήνα στον αστερισμό των πρωτευουσών που φιλοξενούν μεγάλα μουσεία τέχνης, και η απόδοσή της στο ελληνικό και το διεθνές φιλότεχνο κοινό, θα πραγματοποιηθούν μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Ευχαριστώ όλους όσους τις τελευταίες εβδομάδες εργάζονται για την ολοκλήρωση του έργου της Εθνικής Πινακοθήκης χωρίς να υπολογίζουν χρόνο και κόπο. Τα στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που έχουν αναλάβει το βάρος της ολοκλήρωσης των κτηριακών εγκαταστάσεων, τα στελέχη της Πινακοθήκης και τους εξωτερικούς συνεργάτες τους, που ακάματα μεριμνούν για την έκθεση των Συλλογών, τους αναδόχους, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις».

Στην τελική ευθεία η Εθνική Πινακοθήκη
Η ράμπα της Εθνικής Πινακοθήκης
Στην τελική ευθεία η Εθνική Πινακοθήκη
Το γλυπτό «Ιστία» του Γιώργου Νικολαΐδη στον εξωτερικό χώρο
Πηγή: https://www.lifo.gr/