Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης για την Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

Η υπογραφή της κοινής διακήρυξης των Προέδρων των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης David Sassoli, Ursula von der Leyen και António Costa, πρίν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ενεργοποιεί την Διάσκεψη για τη Μέλλον της Ευρώπης.

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτηςχαιρετίζουν την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης, ως ένα σημαντικό βήμα προς την περαιτέρω ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσουν να ασκούν  πίεση για μια σοβαρή δημόσια συζήτηση σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις των Συνθηκών. Για μια πιο κοινωνική και βιώσιμη Ευρώπη, πιο κοντά στις ανάγκες των Πολιτών της, με στόχο μια ισχυρότερη, πιο ολοκληρωμένη Ένωση, με πολιτική ενοποίηση και ομοσπονδιακή κατεύθυνση.

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτηςεκφράζουν την πολιτική θέση για την επαναδιατύπωση και ανανέωση του ευρωπαϊκού ενοποιητικού σχεδίου, εξέλιξη που θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Και εγγύηση για αυτό είναι να υπάρξει μια ευρεία και δημοκρατική διαδικασία συμμετοχής των Ευρωπαίων Πολιτών, των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, των κοινωνικών εταίρων, δεν αρκεί η διαδικασία αυτή να γίνει μόνο από τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς θεσμούς.