Στον νέο βρεφονηπιακό σταθμό στις Μεσαμπελιές ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

28

Τον νέο βρεφονηπιακό σταθμό στις Μεσαμπελιές επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 12 Μαρτίου 2021 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων  Γιάννη  Αναστασάκη και τον Αντιπρόεδρο του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη.  Οι εργασίες στο κτίριο έχουν  ολοκληρωθεί και πλέον αναμένεται ο τεχνικός εξοπλισμός καθώς και οι σχετικές αδειοδοτήσεις ώστε ο σταθμός να λειτουργήσει κανονικά το συντομότερο δυνατόν.

Ο καινούργιος Βρεφονηπιακός Σταθμός Αυξημένης Φροντίδας του Δήμου Ηρακλείου ανεγέρθηκε  σε οικόπεδο 1026 μ2 και έχει καλυμένη επιφάνεια 615,91 μ2.  Εκτείνεται σε τρία επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο, ά όροφος) και έχει την δυνατότητα φιλοξενίας 99 παιδιών από 9 μηνών έως και 4 ετών, καθώς και 9 νηπίων με αναπηρία.

Διαθέτει 2 αίθουσες απασχόλησης, 2 αίθουσες ύπνου, 3 αίθουσες νηπίων, 1 αίθουσα ύπνου για τα νήπια, 1 αίθουσα απασχόλησης για ΑμεΑ και 1 αίθουσα ύπνου για ΑμεΑ, ανελκυστήρα και αύλειο χώρο καθώς και εσωτερικό ακάλυπτο με έναν μικρό λαχανόκηπο, χώρο πολλαπλών χρήσεων, κουζίνα, χώρους αλλαγών των παιδιών και παρασκευής γάλακτος, χώρους για το προσωπικό, αποθήκες και λινοθήκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός εσωτερικών και εξωτερικών χώρων έγινε σύμφωνα με τις προδιαγραφές της διάταξης του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού «Σχεδιάζοντας για όλους» που αφορά στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ. Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό σύμβασης 1.114.332,99 ευρώ. Η χρηματοδότησή του έγινε με ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

Αμέσως μετά την επίσκεψη ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η ανέγερση ενός νέου, υπερσύγχρονου Βρεφονηπιακού Σταθμού  αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό έργο το οποίο ολοκληρώσαμε. Είναι ένας σταθμός, ο οποίος όταν λειτουργήσει θα αποτελεί πρότυπο για ολόκληρη την Κρήτη και ταυτόχρονα θα προσφέρει ουσιαστική στήριξη στους γονείς της περιοχής και όχι μόνο.

Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και στοχευμένες παρεμβάσεις συνεχίζουμε την προσπάθεια για να αμβλύνουμε το πρόβλημα της έλλειψης θέσεων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου».

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook