Επετειακή Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Κρήτης (ΠΕΠΙΣ Κρήτης) για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

2

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κρήτης (ΠΕΠΙΣ Κρήτης), συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρου Ν. Βαμβακά

Ήταν μια επετειακή συνεδρίαση με αφορμή την σημερινή «Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας» που έχει τίτλο: «Γυναίκες στην ηγεσία: Επιτυγχάνοντας ένα ίσο μέλλον σε έναν κόσμο COVID-19», αναδεικνύοντας τη συμβολή των γυναικών στη διαχείριση της πανδημίας.

Στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος τόνισε ότι η 8η Μαρτίου, μας υπενθυμίζει πως στο πλαίσιο του θεσμού της οικογένειας, του βασικότερου πυλώνα της ελληνικής κοινωνίας, ο ρόλος της γυναίκας είναι μια διαδικασία που αποσκοπεί στη χάραξη, εφαρμογή και αξιολόγηση πολιτικών ισότητας, έτσι ώστε άνδρες και γυναίκες να επωφελούνται ισότιμα από όλες τις πολιτικές και δράσεις, σε όλα τα επίπεδα και στάδια της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Ν. Βαμβακάς, με τη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΠΙΣ Κρήτης, επιθυμούμε να αποδώσουμε φόρο τιμής στο διαχρονικό και αέναο αγώνα των γυναικών για διεκδίκηση ίσων κοινωνικών δικαιωμάτων και ευκαιριών και να εκφράσουμε την αναγνώρισή μας στην πολύτιμη συνεισφορά των γυναικών στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ζωή και ανάπτυξη του τόπου μας.

Στη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ομιλία από τη Βασιλική Πετούση, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθύντρια στο Εργαστήριο Φύλου και Τακτικό Μέλος της ΠΕΠΙΣ Κρήτης, με θέμα: «Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών-Αφορμή για Αποτιμήσεις και Προβληματισμούς». Χαιρέτισαν επίσης, η Νικολέτα Σφακιανάκη, Δημοσιογράφος και εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων στην ΠΕΠΙΣ Κρήτης, καθώς και Πρόεδροι των ΔΕΠΙΣ Κρήτης. Υπήρξε διαβούλευση με τους φορείς υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης «Δράσεις Προώθησης της Ισότητας στην Περιφέρεια Κρήτης 2018-2020» σχετικά με την υλοποίηση δυο διαδικτυακών ημερίδων το επόμενο χρονικό διάστημα. Τέλος, συζητήθηκε η λειτουργία, διασύνδεση και δικτύωση των ΔΕΠΙΣ με την ΠΕΠΙΣ Κρήτης, ως φορείς που έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στις τοπικές και περιφερειακές πολιτικές και αποτελούν το συνδετικό κρίκο της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook