Ραγδαία αύξηση των κρατήσεων για τη Ρόδο, στη Μεγάλη Βρετανία

Μεγάλη αύξηση σε κρατήσεις πτήσεων και πακέτων διακοπών, καταγράφεται στην Μ. Βρετανία μετά την ανακοίνωση του «οδικού χάρτη» για την άρση του lockdown από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον την περασμένη Δευτέρα, με τη Ρόδο να συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους προορισμούς. Ταξιδιωτικοί πράκτορες στη Βρετανία αλλά και αεροπορικές εταιρείες δέχονται τις τελευταίες ημέρες σαφώς μεγαλύτερο όγκο κρατήσεων!

H JET2 ειδικότερα, από τις σημαντικότερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους της Μ. Βρετανίας, «ποντάρει» στη Ρόδο, προβαίνοντας σε αξιοσημείωτη αύξηση των αεροπορικών της θέσεων!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», στελέχη του ΠΡΟΤΟΥΡ είχαν διαδικτυακή σύσκεψη με υψηλόβαθμα στελέχη της JET2 κατά την οποία έγιναν αναφορές στην εντυπωσιακά θετική μεταστροφή του κλίματος, αμέσως μετά τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις σχετικά με το άνοιγμα των συνόρων για τους ταξιδιώτες από τις 17 Μαΐου.

Επισημάνθηκε ότι οι πωλήσεις τα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά τις εξαγγελίες, κυμάνθηκαν στα επίπεδα των κρατήσεων των αντίστοιχων ημερών του 2019!

Συζητήθηκαν επίσης τα σχέδια της αεροπορικής εταιρείας για την σεζόν του 2021 και μελλοντικά. Όπως επισημάνθηκε, η JET2 προέβη σε αύξηση της τάξης του 18% των αεροπορικών της θέσεων στη Ρόδο σε σύγκριση με το 2019! Παράλληλα, σχεδιάζει την περαιτέρω αύξηση των θέσεων κατά 10% τη σεζόν του 2022 σε σύγκριση με το 2021! Η Ρόδος αποτελεί για τη JET2 ένα από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς, καθώς αξιολογούνται ιδιαίτερα θετικά η επιτυχής διαχείριση της πανδημίας το 2020 και το υψηλό επίπεδο των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών.

Ο προορισμός έμεινε διαρκώς ανοικτός, ενώ άλλοι ανταγωνιστικοί προορισμοί, άνοιγαν και έκλειναν διαρκώς λόγω της μεγάλης διασποράς κρουσμάτων του κορωνοϊού. Η σταθερή και διαρκής λειτουργία του προορισμού πέρυσι, αποτελεί παράγοντα που ενισχύει ο προφίλ του νησιού έναντι των ανταγωνιστικών προορισμών.

Από τις 17 Μαΐου μέχρι και τις 16 Νοεμβρίου, η JET2 θα συνδέει τη Ρόδο με αεροδρόμια της Βρετανίας.

Μάλιστα, η Βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους εξετάζει να παρατείνει τις πτήσεις μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου από και προς τη Ρόδο! Συνεπώς, το νησί βρίσκεται μπροστά στη μοναδική ευκαιρία της επέκτασης της διάρκειας της τουριστικής περιόδου. Μπορεί να έφτασε πέρυσι πολύ κοντά στο στόχο, η πορεία της πανδημίας στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και το lockdown που επιβλήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου του 2020, δεν επέτρεψαν τη συνέχιση των πτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η JET2 είχε προσθέσει στο πρόγραμμά της για τη Ρόδο 20 επιπλέον πτήσεις μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου από το Εδιμβούργο, τη Γλασκώβη, το Μπέρμιγχαμ, τα Ανατολικά Μίντλαντς, το Λιντς Μπράντφορντ, το Μάντσεστερ, το Νιουκάστλ και το Λονδίνο Στάντστεντ. Η αεροπορική εταιρεία που συνεργάζεται με περισσότερα από 100 ξενοδοχεία στο νησί και με πάνω από 70 βίλες, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι «επενδύει» στη Ρόδο, προβαίνοντας φέτος σε σημαντική αύξηση των αεροπορικών της θέσεων, γεγονός που συνδέεται προφανώς με αναμενόμενη αυξημένη ζήτηση.

Στόχος της JET2 σύμφωνα με όσα δηλώνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της, είναι η όσο μεγαλύτερη προβολή και προώθηση του νησιού. Η συνεργασία με τοπικούς φορείς, όπως ο ΠΡΟΤΟΥΡ, ο Δήμος Ρόδου αλλά και η Περιφέρεια, ενισχύει σημαντικά το θετικό αυτό κλίμα γύρω από τη Ρόδο.

Πηγή: www.dimokratiki.gr, | Δημήτρης Γκαρτζώνης