“Αστακός” το κέντρο του Ηρακλείου – Στο Αυτόφωρο δύο για την επίθεση στο γραφείο Αυγενάκη

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο – Μια νέα προσαγωγή

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται για μια ακόμα φορά στο κέντρο του Ηρακλείου, με αφορμή το γεγονός ότι δικάζονται από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου οι δύο άνδρες ηλικίας 31 και 35 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην επίθεση που έγινε στο πολιτικό γραφείο του Λευτέρη  Αυγενάκη την Παρασκευή.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για αδικήματα του νόμου περί όπλων. Οι συλληφθέντες αρνούνται ότι συμμετείχαν στα επεισόδια, ενώ αρνήθηκαν να σημανθούν. Αστυνομικοί φέρεται να προχώρησαν στη σύλληψή τους, έχοντας κατασχέσει ρούχα που μοιάζουν με εκείνα που φορούσαν οι νεαροί που προκάλεσαν φθορές στο πολιτικό γραφείο.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες, ενώ στάση εργασίας με αφορμή τη σύλληψή τους έχει εξαγγείλει μέχρι τις 14.00 ο Σύλλογος Ερευνητών, Ερευνητριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου.
Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα ενώ δεν έλειψε και η ένταση, όταν από τους αστυνομικούς ζητήθηκαν τα στοιχεία κάποιων νεαρών. Κάποιοι εκ των συγκεντρωμένων αντέδρασαν έντονα με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα διαπληκτισμός με τους αστυνομικούς και να προσαχθεί ένας 44χρονος, ο  οποίος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο, με περιπολικό, ενώ έκλεισαν και οι πόρτες των Δικαστηρίων.

Προσαγωγή Δικαστήρια

Αστυνομία ΔικαστήριαΟι αστυνομικοί βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο

Πηγή: https://www.cretalive.gr/