Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κανένα μυστικό δεν με συνδέει με την Μενδώνη, μην επενδύετε στο «τεκμήριο της λασπολογίας»

Ολοκληρώθηκε η δευτερολογία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή. Ο Πρωθυπουργός απάντα στον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν υπάρχει κάποιο ένοχο μυστικό που τον συνδέει με την Λίνα Μενδώνη και τον κάλεσε να μην επενδύει στο «τεκμήριο της λασπολογίας». Παράλληλα, κάλεσε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να καταγγέλουν τα περισταστικά κακοποίησης και να σπάσουν τη σιωπή τους.

«Θα επαναλάβω το ερώτημα, που δεν απαντήθηκε από κανένα πολιτικό αρχηγό: «Γιατί το metoo εμφανίστηκε στην χώρα μας τώρα και όχι προ 4 ετών;» είπε ξεκινώντας την δευτερολογία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου.

«Γιατί η Σοφία Μπεκατώρου επέλεξε να μιλήσει σε ημερίδα του Υπουργείου Πολιτισμού», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι «Δεν αποδίδω κάποια κομματική διάσταση. Η απάντηση είναι πως τώρα τα θύματα ήξεραν πως πρωτύτερα δεν θα ακούγονταν».

«Αυτό αλλάζει επί αυτής της κυβέρνησης και για αυτό είμαστε πολύ υπερήφανοι. Τώρα πλέον όλοι μπορούν να μιλήσουν με ασφάλεια», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, είπε:

«Περιμένω την δική σας ουσιαστική συνεισφορά επί του πλέγματος των προτάσεων μας, πως μπορούν αυτές να γίνουν καλύτερες. Δεν άκουσα τίποτε επ’ αυτού» είπε.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα «να αποδείξει ότι «Τσίπρας, Πολάκης και Βαξεβάνης» δεν είναι ένα, ρωτώντας τον ποιο δήθεν ένοχο μυστικό συνδέει τον ίδιο με την κ Μενδώνη.

Μάλιστα, ο Κ. Μητοστάκης πρόσθεσε ότι αν ο κ Τσίπρας δεν πει για ποιο κρυμμένο μυστικό μιλάει θα ενισχύσει τη θεωρία ότι επενδύει στο τεκμήριο της λασπολογίας.

«Αφήνετε υπονοούμενα και θολούρα. Ποιο είναι το ένοχο μυστικό που δεν μου επιτρέπει να αποπέψω την κ Μενδώνη;» αναρωτήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για αποκάλυψη της υπόθεσης Λιγνάδη και όχι για συγκάλυψη.

Επιπλέον, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποκηρύξει εδώ στη Βουλή τον Παύλο Πολάκη για τις χυδαίες αναρτήσεις του, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν μη επανδρωμένα πληκτρολόγια αλλά άνθρωποι που ενυπόγραφα πετούν λάσπη και προβαίνουν σε χυδαίες αναρτήσεις.

«Αφήνετε υπονοούμενα και θολούρα. Ποιο είναι το ένοχο μυστικό που δεν μου επιτρέπει να αποπέψω την κ Μενδώνη;» αναρωτήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για αποκάλυψη της υπόθεσης Λιγνάδη και όχι για συγκάλυψη.

«Να πάρετε κ. Τσίπρα διακριτές αποστάσεις από τις χυδαιότητες μέρους του δημοσίου λόγου, για τις οποίες υπήρχε σαφώς υποκίνηση από τον δικό σας χώρο» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Περιμένω να το κάνετε στην δευτερολογία σας» τόνισε και συμπλήρωσε:

«έχετε τη δυνατότητα να πάρετε αποστάσεις από τέτοιες πρακτικές, ή μήπως είστε δέσμιος μιας πολιτικής, από την οποία δεν μπορείτε να ξεφύγετε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μακάριου Λαζαρίδη. «Ζήτησα προσωπικά από τον κ. Μακάριο Λαζαρίδη να ανακαλέσει για την αναφορά του περί κίναιδων και ανακάλεσε. Εσείς θα ζητήσετε από τον κ. Πολάκη να ανακαλέσει για τις αναρτήσεις του; Θα αποδείξετε επιτέλους πως Τσίπρας και Πολάκης δεν είναι το ίδιο; είστε και οι δύο εντος της αίθουσας».

«Η παραίτηση Λιγνάδη έγινε 5 ώρες μετά την πρώτη ανώνυμη καταγγελία» είπε, συνεχίζοντας την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός. «Καμία απολύτως συγκάλυψη στην δικαστική έρευνα, που κινήθηκε άμεσα. Έχει κάποιος στοιχεία περί συγκάλυψης της υπόθεσης; Κανείς. Σας είπα πως η κ. Μενδώνη έκανε ένα επικοινωνιακό λάθος. Η πολιτική ευθύνη βαραίνει εμένα ως πρωθυπουργό της χώρας» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος, κάλεσε όποιον Ελληνα ή Ελληνίδα έχει πέσει θύμα κακοποίησης να βγει και να το πει γιατί πρέπει να σπάσει η σιωπή.

Όπως είπε ο ίδιος:

«Ενθαρρύνω τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά που έχει πέσει θύμα κακοποίησης ή εξουσιαστικής βίας να μιλήσει άμεσα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συμπληρώσει:

«Aλλά και στο μέλλον όποιος σκέφτεται να ασκήσει εξουσιαστική βία αναλαμβάνει μεγάλο ρίσκο. Εάν διανοηθεί να προβεί σε τέτοιες πράξεις θα αναμετρηθεί με τις συνέπειες τους. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για την χώρα».

dikaiologitika.gr