Στον εισαγγελέα ο φάκελος του ΣΕΗ με τις καταγγελίες κατά ηθοποιών -Ερευνα και για δεύτερο άτομο από τον χώρο

3

Τα στοιχεία και τις καταγγελίες που έχει στη διάθεσή του το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, λεκτικές κακοποιήσεις, εργασιακό εκφοβισμό και ανάρμοστη συμπεριφορά αναμένεται να τεθούν άμεσα υπ’ όψιν της Εισαγγελίας.

Το μεσημέρι έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο ο πρόεδρος του σωματείου, Σπύρος Μπιμπίλας.

Κλήθηκε στο πλαίσιο της διερεύνησης της πρώτης μήνυσης σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και της μήνυσης που κατέθεσε ο Δημήτρης Άνθης κατά άλλου γνωστού ηθοποιού, προκειμένου ως πρόεδρος του σωματείου να ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές εάν έχουν υπάρξει καταγγελίες σε βάρος των συγκεκριμένων καλλιτεχνών.

Ωστόσο, αναμένεται να του ζητηθεί να παραδώσει όλους τους φακέλους με καταγγελίες και για άλλους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, ώστε να υπάρξει μια ευρύτερη εισαγγελική έρευνα για το ελληνικό #MeToo.

Ο εισαγγελέας αρχικά θα μελετήσει όλες τις επώνυμες καταγγελίες, θα διαπιστώσει σε ποιες περιγράφονται περιστατικά μη παραγεγραμμένα και στη συνέχεια θα ερευνήσει σε ποιες περιπτώσεις μπορούν να στοιχειοθετηθούν ποινικά αδικήματα και να ασκηθούν διώξεις. Έτσι, δεν αποκλείεται κάποιες από τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα με πρωταγωνιστές προβεβλημένους ηθοποιούς και καλλιτέχνες να δρομολογήσουν εξελίξεις στο δικαστικό πεδίο, με τους πρωταγωνιστές τους να συναντιούνται μελλοντικά στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook