Διαδικτυακή εκδήλωση από τον Ρ.Ο. Ηράκλειο – Candia με θέμα τα παιδιά εφηβικής ηλικίας την εποχή του Convid-19

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Τί φοβούνται τα παιδιά; Παρατηρήσεις από το χώρο της ψυχοθεραπείας με παιδιά εφηβικής ηλικίας την εποχή του Covid-19”, διοργανώνει ο ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – CANDIA.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 02-03-2021 και ώρα 20:30.

Κεντρική ομιλήτρια είναι η Ψυχοθεραπεύτρια Ελένη Χουρδάκη
Μέλος της Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Παιδιών και Εφήβων  (Association of Psychotherapists, UK),υποψήφια διδάκτορας της κλινικής Tavistock του πανεπιστημίου του Essex, με ειδίκευση στις θεραπευτικές στην ψυχοθεραπεία των εφήβων.

Συνδιοργανωτής: Ροταριανός Όμιλος Χανίων – Σύρου – Σαντορίνης

Σύντομο βιογραφικό

Η Ελένη Χουρδάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της Ψυχανάλυση και την Ψυχαναλυτική Παρατήρηση βρεφών και νηπίων στην κλινική Tavistock του Λονδίνου. Είναι μέλος της Εταιρείας Παιδιών και Εφήβων (Association of Child Psychotherapists, UK)και υποψήφια διδάκτορας της κλινικής Tavistock και του του Essex, με ειδίκευση στις θεραπευτικές διαδικασίες στην ψυχοθεραπεία των εφήβων. Σήμερα εργάζεται με παιδιά, και γονείς σε ειδική θεραπευτική μονάδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και στη δομή Open για εφήβους και νέους ηλικίας 12-24 ετών. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε θεραπευτικά προγράμματα σε σχολεία, ομάδες Γονέων και του Anna Freud Centre, Ψυχολογικές Αξιολογήσεις γονέων για τις υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας και Προστασίας Παιδιού, καθώς στο Συμβούλιο των Προσφύγων. Στην Ελλάδα έχει εργαστεί στην Ειδική Θεραπευτική Μονάδα Αυτισμού του Παιδοψυχιατρικού Αττικής, καθώς και στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Φροντίδας.