Η Κάλυ Κοκκινάκη συνάντησε το Εntospolis.gr!Δηλώνει “Για μένα δεν είναι δουλειά, είναι έμπνευση! Είναι μαγεία!”

Καλωσορίζουμε την κα Καλυ Κοκκινάκη και την ευχαριστούμε για την διάθεση της να μας συναντήσει και να απαντήσει στις ερωτήσεις του entospolis.gr!
Η Κάλυ Κοκκινάκη δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας και συγκεκριμένα με το νυφικό. Είναι ιδιοκτήτρια στο Atelier Κaly-Wedding που εδρεύει στο Ηράκλειο- Κρήτης.
Σπούδασε Φιλοσοφική , Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αλλά ασχολήθηκε με το μεγάλο της πάθος που δεν είναι άλλο από την μόδα!
–Αγαπητή Κάλυ Κοκκινάκη τι είναι αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με το γυναικείο ένδυμα και μάλιστα με το νυφικό;
Πάντα μου άρεσε να δημιουργώ , ακόμα και από πολύ μικρή ηλικία … Σχεδίαζα και έφτιαχνα πράγματα, αγάλματα, κοσμήματα, ρούχα με αυτοσχέδιους τρόπους ραψίματος… γενικώς χρησιμοποιούσα πολύ η φαντασία μου!
Ακόμη και στις σπουδές μου, παρά το γεγονός ότι η Γερμανική Φιλολογία είχε απαιτήσεις, εγώ ήμουν ένα ανήσυχο πνεύμα…. Ο χώρος του νυφικού ήταν μια πρόκληση για μένα! Ξεκίνησα από το μηδέν, αφότου αποφάσισα να παραιτηθώ από τον τομέα της εκπαίδευσης, που μετρούσα ήδη δέκα χρόνια και να σπουδάσω σχέδιο μόδας.
Ο χώρος της μόδας είναι δύσκολος, ίσως και αυτό ήταν η πρόκληση, που ήθελα! Συνδυάζοντας κάτι, που λατρεύω, τη δημιουργία με την διαρκή εναλλαγή και την καλαισθησία του χώρου, ξεκίνησα με πολλή όρεξη και πείσμα!
Έβλεπα μόνο ευθεία, ούτε δεξιά, ούτε αριστερά! Το να πετύχω ήταν μονόδρομος!
Το να βλέπω χαρούμενα πρόσωπα και να χτίζω εξαιρετικές εμπειρίες ήταν κάτι, που με μάγευε και με μαγεύει! Είναι πραγματικά δύσκολος ο χώρος μας, αλλά μόνο όταν αγαπάς κάτι πραγματικά το κάνεις σωστά!
Για μένα δεν είναι δουλειά, είναι έμπνευση! Είναι μαγεία!
-Οι Ελληνίδες τι διαλέγουν συνήθως για την ημέρα του γάμου τους ;Ακολουθούν τις δικές σας οδηγίες ή κάνουν τα δικά τους;
Οι Ελληνίδες είναι αρκετά ενημερωμένες αναφορικά με τα στιλ και τις τάσεις της μόδας! Σε αυτό έχουν βοηθήσει πολύ πλατφόρμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Η Κρήτη είναι εξίσου ενημερωμένη και τα τελευταία χρόνια τολμά να γίνεται λίγο πιο εκκεντρική!
Οι μέλλουσες νύφες, που έρχονται στο ατελιέ, είτε έχουν κάτι στο μυαλό τους είτε όχι, ξέρουν να ακούν και να συζητούν! Σέβονται τη γνώμη μου και τις προτάσεις μου!
Μετά από τόσα χρόνια στο χώρο και με τόσα δείγματα δουλειάς μου, η εμπιστοσύνη τους είναι εμφανέστατη στο βλέμμα τους! Οτιδήποτε προτείνω θα είναι μοναδικό!
Έχω ένα χάρισμα.. ξέρω ακριβώς τι πρέπει να φορέσει η κάθε κοπέλα!
Μα μου λένε, πως το ήξερες; Δε σου είπαμε κάτι, πωςςςς;;;;
Είναι ο χώρος μου, ο τομέας μου, ξέρω!!! Ξέρω πως να πετύχω του ουάου, που κάθε νυφούλα θέλει!
 Ξέρω πως να λάμπει τη μοναδική αυτή μέρα και πως να φορέσει ένα νυφικό, ένα και μοναδικό, που να είναι ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΌ για εκείνη!
Με ακούν λοιπόν, ανυπομονούν να με ακούσουν και φυσικά να τις ακούσω κι εγώ!
–H πανδημία convid-19 έχει επηρεάσει τον κόσμο της μόδας Ο τζίρος της δουλειάς;Βλέπετε φως στο τούνελ μετά από όλο αυτό;
Η πανδημία μας επηρέασε πάρα πολύ, όπως όλους άλλωστε! Θεωρώ όμως πως ο δικός μας χώρος έχει πληγεί περισσότερο από οποιονδήποτε, ειδικά στην Κρήτη! Οι γάμοι μας λόγω εθίμων είναι πολυπληθείς, επομένως καταλαβαίνετε πως είναι αδύνατον να τελεστούν γάμοι με 50 ή 100 άτομα.
Περνάμε μια δύσκολη περίοδο, που όμως ελπίζουμε πως θα περάσει σύντομα!
Ο κόσμος εμβολιάζεται, τηρεί τα μέτρα και σιγά σιγά θα επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα!
–Οι ελληνίδες σας αγαπούν και σας ξεχωρίζουν και μάλιστα οι Κρητικές περισσότερο. Τι έχουν δει σε σας και σας επιλέγουν με κλειστά μάτια?
Με αγαπούν και τις αγαπώ κι εγώ! Χαίρομαι με τη χαρά τους και συμμετέχω στην πιο όμορφη στιγμή τους! Θεωρώ πως εκτιμούν την αφοπλιστική μου ειλικρίνεια αρχικά! Δεν πάνε όλα σε όλους!
Το νυφικό, που πρέπει να φορέσει η κάθε κοπέλα είναι ένα! Αυτό, που θα φωνάζει το όνομά της και θα αποτυπώνει τον εαυτό της! Διακρίνουν επίσης την ποιότητα, που τους προσφέρω σε οποιοδήποτε ύφασμα και στις υπέροχες δαντέλες μου!!!
Διακρίνουν τη γνώση μου στο αντικείμενο και τη συνεχή ενημέρωση, που έχω, πάνω σε οτιδήποτε σχετικό και θεωρώ κυρίως ότι αγαπούν τις προτάσεις μου!!! Τις ιδέες μου!
Δε μου αρέσουν τα κοινότυπα! Κάθε μέλλουσα νύφη είναι διαφορετική! Πως μπορεί να φορέσει το ίδιο νυφικό με μια άλλη;
-Σας χαρακτηρίζει το πάθος στην δουλειά σας. Αυτό τελικά σας κάνει να θεωρείστε επιτυχημένη στο χώρος σας. H Kρήτη είναι έμπνευση στη δουλειά σας;
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία, να συνεχίσουμε να δημιουργούμε υπέροχα έργα τέχνης για τις μέλλουσες νυφούλες μας!
Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από αυτό που νιώθω όταν αφού τελειώσει το νυφικό, ακούω τέτοια υπέροχα λόγια και βλέπω αυτήν τη συγκίνηση στα μάτια όλων!
Ναι η Κρήτη είναι πάντα στο μυαλό μου και πηγή έμπνευσης πολλές φορές στα σχέδια μου.
-Ποια τα σχέδια σας για το μέλλον;
Στόχος μου είναι να συνεχίσω να προσφέρω αυτήν την απερίγραπτη χαρά για αυτήν τη μοναδική και συνάμα λαμπερή στιγμή που δεν είναι άλλη από την ημέρα του γάμου!

Σας ευχαριστούμε!