Στερνό αντίο στον Μιχάλη Καραταράκη από τη Β.Μ.Ε.

27

Η Βικέλειος Μορφωτική Εταιρεία ( Β.Μ.Ε.) έχασε ένα πολύτιμο στέλεχος της και ένα πρωτοπόρο πολίτη με ενεργό συμμετοχή σε κάθε προσπάθεια πολιτιστικής, ακαδημαϊκής αλλά και πολιτικής αναβάθμισης του τόπου του.

Ο Μιχάλης Καραταράκης υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Βικελείου Μορφωτικής Εταιρείας και ήταν εκείνος που με την επιμονή του και το μόνιμο παράδειγμα εθελοντικής προσφοράς, ενέπνευσε τους συμπολίτες του να συσστρατευτούν σε μία προσπάθεια ουσιαστικής στήριξης της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, για να μπορέσει να συνεχίσει τη φωτεινή της πορείας, και οδήγησε στην επαναδραστηριοποίηση της Εταιρείας, που είχαν εμπνευστεί οι αείμνηστοι Νίκος Γιανναδάκης και Μενέλαος Παρλαμάς.

Ο Μιχάλης Καραταράκης διέθεσε υλικά και πνευματικά μέσα για την ευόδωση των στόχων της Εταιρείας, αφιερώνοντας ένα μεγάλο μέρος από τον χρόνο του, που είναι αλήθεια ότι τον μοιραζόταν ανάμεσα σε δράσεις στήριξης κάθε πνευματικού ιδρύματος του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα, σε αναζήτηση λύσεων αλλά και στη διατύπωση προτάσεων και ιδεών, που θα εξασφάλιζαν την καλύτερη δυνατή υποστήριξη και ανάδειξη του έργου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Κάθε συνεργασία μας μαζί του ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία, που μας γέμιζε ενθουσιασμό και πίστη για την ευόδωση των σκοπών της Βικελείου Μορφωτικής Εταιρείας και της αγαπημένης του Βικελαίας.

Ο Μιχάλης Καραταράκης  πρότυπο ενεργού πολίτη, με σκοπό της ζωής του να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο από πολλές και διαφορετικές θέσεις και με την έμπρακτη διάθεση προσφοράς στον τόπο του θα μείνει οδηγός ζωής για όλους μας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Καλό σου ταξίδι, Δάσκαλέ μας.

 

Για τη Β.Μ.Ε.

Η Πρόεδρος

Σοφία Κανάκη

 

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook