Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση ρίχνει πέπλο συγκάλυψης στις καταγγελίες στο χώρο του Εθνικού Θεάτρου – Αυτονόητη η παραίτηση Μενδώνη

«Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι με την πλευρά όσων θέλουν να ρίξουν ένα πέπλο σιωπής και συγκάλυψης στις καταγγελίες στο χώρο του Εθνικού Θεάτρου», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι: «Ο κ. Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, η οποία μάλιστα έγινε κόντρα στην προηγούμενη διαδικασία που υπήρχε για την κάλυψη της θέσης του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου», προσθέτοντας ότι «επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση αυτή προκηρυσσόταν διαγωνισμός». «Η κ. Μενδώνη, προφανώς με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ακύρωσε αυτό το διαγωνισμό και διόρισε τον κ. Λιγνάδη» τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Είναι πάρα πολύ ανησυχητικό», συνέχισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «από τη στιγμή που βγήκαν στη δημοσιότητα επώνυμες καταγγελίες, όπως εκείνη του Νίκου Σ., που αναφέρονταν σε περιστατικά σεξουαλικής βίας, η κ. Μενδώνη έβγαινε και μιλούσε γενικά και αόριστα για ανώνυμες καταγγελίες και για τοξικό κλίμα».
«Χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που βρήκαν το κουράγιο και μίλησαν για αυτά που έχουν υποστεί, χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στη Σοφία Μπεκατώρου που είχε το θάρρος να κάνει το πρώτο βήμα και να σπάσει τη σιωπή», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας παράλληλα ότι «η κυβέρνηση έδρασε διαφορετικά στην υπόθεση της κ. Μπεκατώρου, σε σχέση με την περίπτωση του Εθνικού Θεάτρου».

«Είδαμε την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να προσπαθεί να ρίξει στο σκοτάδι τις φωνές που μίλησαν και ακριβώς για αυτόν το λόγο θεωρούμε ότι η κ. Μενδώνη είναι μέρος του προβλήματος», επισήμανε. «Υποτίμησε τις καταγγελίες των σπουδαστών του Εθνικού Θεάτρου και δεν κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να μιλήσουν όσοι μπορούν να μιλήσουν», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Με βάση αυτά, το να ζητάμε την παραίτηση της κ. Μενδώνη είναι αυτονόητο», πρόσθεσε.

Ηλιόπουλος: Η απόφαση για κλείσιμο της Αθηνών-Λαμίας δεν δείχνει και την καλύτερη προετοιμασία
Τέλος, ερωτηθείς για το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας λόγω της κακοκαιρίας, σημείωσε ότι «δεν αντιμετωπίσαμε σήμερα κάποιο έκτακτο καιρικό φαινόμενο, η Πολιτεία είχε το χρόνο να προετοιμαστεί». «Η σημερινή απόφαση για το κλείσιμο της εθνικής οδού δεν δείχνει την καλύτερη προετοιμασία από πλευράς της κυβέρνησης», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ ανέφερε ότι στις σημερινές συνθήκες της κακοκαιρίας «γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οποία ήδη έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού λόγω συνωστισμού».

Πηγή: iefimerida.gr