Συρίγος: Στην κοινωνία δεν αρέσει η χαοτική κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια

Την άποψη ότι στην κοινωνία δεν αρέσει η χαοτική κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια, εξέφρασε ο Αγγελος Συρίγος.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο υφυπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι η παρουσία της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια είναι ο μόνος τρόπος που υπάρχει αυτή τη στιγμή για να αντιμετωπιστούν ποινικές καταστάσεις καθώς κανείς άλλος δεν μπορεί να αναλάβει τέτοιες περιπτώσεις.

Ο κ. Συρίγος πρόσθεσε ότι η αστυνομία και το κράτος είναι επιφορτισμένα από το νόμο για να αντιμετωπίζουν τη βία. Το ειδικό σώμα θα λειτουργήσει σε τέσσερα Πανεπιστήμια, είπε ο υφυπουργός Παιδείας και εξήγησε ότι το σώμα είναι έτοιμο και θα είναι αποτελεσματικό.
Συρίγος: Ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει αντιδράσεις για εσωτερικούς λόγους

Αναφορικά με τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Συρίγος εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει τους τόνους σε το συγκεκριμένο ζήτημα καθώς «τη βολεύει να φεύγει η προσοχή από τα του οίκου της».

Υπάρχουν, όπως είπε, εσωτερικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για το πού θα κατευθυνθεί, κεντροαριστερά ή πιο σοσιαλδημοκρατικά, την ίδια ώρα οξύνουν την κατάσταση. Το θέμα, όπως είπε ο κ. Συρίγος, γίνεται ταυτοτικό για ιδεοληπτικούς λόγους. Ωστόσο, όπως είπε, υπήρξε κοινός παρονομαστής μεταξύ των κομμάτων αφού όλοι παραδέχθηκαν ότι υπάρχει σοβαρότητα πρόβλημα στα Πανεπιστήμια. «Διαφωνούμε στην επίλυση», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr