Ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας τοποθετείται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα βασικότερα σημεία της τοποθέτησης Τσίπρα

Ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείτε να χειριστείτε τη κοινή γνώμη είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Με αφορμή την ευκαιρία έχετε επιβάλει ένα καθεστώς φόβου και επιτήρησης. ‘Όλα όσα σας ενοχλούν είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και απαγορευμένα. Ενίοτε επιβάλετε βαριά πρόστιμα και απαγορεύσεις.

‘Οσα δε σας ενοχλούν ή αντίθετα όσες απαγορεύσεις ενοχλούν εσας ή τους φίλους σας, τις παρακάμπτετε. Για αυτό και δε δίνετε δεκάρα για τις συναθροίσεις στους μεγάλους εργασιακούς χώρους ή στα ΜΜΜ. Όπως και στη παραβίαση των μέτρων από εσάς τους ίδιους. Το κάνετε μάλιστα προκλητικά.

Και βγήκατε χθες και δεν είπατε ούτε μία συγγνώμη. Και είπατε ότι ήταν πολύ κουραστικό το ταξίδι σας. Γνωρίζω κύριε Πρωθυπουργέ, πρέπει να ήταν πολύ κουραστικό. 45 λεπτά ταξίδι με ελικόπτερο, είχε και θόρυβο, έπρεπε να δείτε και κόσμο. Κουραστήκατε. Μπορεί να ακυρώσατε και κανένα ραντεβού στην Πάρνηθα ή για τένις το Σάββατο. Και δεν έχετε πει ούτε μία συγγνώμη.

Αν κάναμε εμείς όσα κάνετε στην ΕΡΤ τι θα είχαμε ακούσει; Ο κ. Ζούλας έδωσε οδηγία να μην παίζουν τα πλάνα από την Ικαρία και ο κ. Λιγνάδης να παίζει μόνος τους, χωρίς δίπλα του άλλους. Τέτοιου είδους πρακτικές δεν έχει ξαναδεί ο τόπος από τη Μεταπολίτευση.
Και έχετε το θράσος να με καταγγέλλετε για διακινητή των κορωνοσυλλαλητηρίων. Λέτε ότι εσείς μέσα στην πανδημία έχετε το δικαίωμα να κάνετε γλέντια αλλά οι φοιτητές δεν έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/live-tsipras-boyli-nomoshedio-paideia