Κορωνοϊός: Μετά την Αττική, τα κρούσματα «γονατίζουν» Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης και των αρχών προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ μετά την Αττική όπου από σήμερα τέθηκε σε ισχύ νέο αυστηρό lockdown, στο επίκεντρο τίθενται τόσο η Αχαΐα όσο και η Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες περιοχές.

Ήδη η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής συνεδρίασης, εισηγήθηκε να μπει σε καθεστώς σκληρού lockdown ολόκληρη η Αχαΐα και όχι μόνο η Πάτρα.

Την ίδια στιγμή προβληματισμός επικρατεί και για τη Θεσσαλονίκη. Την συμπρωτεύουσα θα επισκεφθεί σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ώστε να βρεθεί σε υγειονομικές δομές της πόλης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας θα επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (10:00), το Κέντρο Υγείας Τούμπας, που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο (11:00), και το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» (11:30), από όπου θα προβεί σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα στο δημαρχείο της πόλης (12:15), μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιήσει δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα στοιχεία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα
Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δεν έχει εισηγηθεί για την ώρα νέα μέτρα στη συμπρωτεύουσα, ωστόσο και εκεί φαίνεται πως παρατηρείται αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού. Από τα 437 ενεργά κρούσματα την 1η Φεβρουαρίου, σήμερα στη Θεσσαλονίκη τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 598.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, διαπιστώθηκαν στη Θεσσαλονίκη 101 νέα κρούσματα του κορωνοϊού σε ένα εικοσιτετράωρο.

Ακόμη πιο ανησυχητική μοιάζει η εικόνα στην Πάτρα, η οποία τις τελευταίες ημέρες καταγράφει τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού (τα στοιχεία αφορούν όλη την περιφέρεια Αχαΐας). Την πρώτη ημέρα του Φλεβάρη, στην πόλη ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων υπολογιζόταν σε 196, ενώ σήμερα αγγίζει τα 500.

Και, η Εύβοια είναι μια περιφέρεια όπου οι επιδημιολογικοί δείκτες έχουν πάρει την ανιούσα. Το νησί κατέγραφε 271 ενεργά κρούσματα πριν από δέκα ημέρες και σύμφωνα με τα στοιχεία ως και χθες, Τρίτη, αυτά ανήλθαν σε 472. Αυξημένη είναι η ανησυχία και για το Ρέθυμνο όπου σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ καταγράφηκαν 42 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Οι ειδικοί μελετούν διαρκώς τα νέα στοιχεία και με βάση αυτά θα ληφθούν και οι αποφάσεις.Το πιθανότερο σενάριο πάντως είναι πως οι σχετικές ανακοινώσεις για το αν και ποιες περιοχές θα ακολουθήσουν lockdown τύπου Αττικής θα γίνουν στην ενημέρωση της Παρασκευής.

Πηγή: iefimerida.gr