Έρχεται η τρίτη γραμμή μίνι μπας – Ολοκληρώνεται η ανάπλαση στον «σταυρό»

«Πράσινο φως» άναψε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ηρακλείου για την ολοκλήρωση της ανάπλασης του «σταυρού» της πόλης, αλλά και για την έναρξη της λειτουργίας της τρίτης γραμμής των μίνι μπας για τις δωρεάν μετακινήσεις των δημοτών από τα νότια προς το κέντρο και αντιστρόφως.

Τα μέλη της δημοτικής επιτροπής ενέκριναν το πρακτικό κατακύρωσης της εργολαβίας για την ολοκλήρωση της ανάπλασης του λεγόμενου «σταυρού», αρτηριών κάθετων προς τη Δικαιοσύνης, στο κέντρο της πόλης. Ακολούθως θα πάει προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, προκειμένου, τέλος, να υπογραφεί η σύμβαση. Εφόσον δεν υπάρξουν προβλήματα, εκτιμάται ότι τον Απρίλιο θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής εγκρίθηκε και η οικονομική συμφωνία με το αστικό ΚΤΕΛ για τη δρομολόγηση των δύο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων που έχει αποκτήσει ο δήμος Ηρακλείου με σκοπό τη δωρεάν μετακίνηση των πολιτών από τη λεωφόρο Κνωσού προς το κέντρο και αντιστρόφως. Ο Δήμος θα πληρώνει το ποσό των 13.478 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ανά μήνα.

 

Πηγή: https://www.ert.gr/