Το Μουσείο Γουλανδρή σχεδιάζει κοσμήματα ειδικά για τον έρωτα, εν όψει του Αγίου Βαλεντίνου

Με έμπνευση από την ανά τον κόσμο γνωστή Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, δύο νέες Ελληνίδες σχεδιάστριες δημιούργησαν δώρα ειδικά για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Το Μουσείο του Ιδρύματος Γουλανδρή στο Παγκράτι μπορεί να κρατά τον Πικάσο, τον Ελ Γκρέκο, τον Γκογκέν και τους άλλους θησαυρούς πίσω από τις κλειστές πόρτες λόγω πανδημίας, όμως απευθύνεται στο κοινό του μέσα από νέες δημιουργίες στο Πωλητήριο. Που φυσικά έχει και διαδικτυακή παρουσία.

Φέτος τον Φεβρουάριο, το Πωλητήριο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με μία ξεχωριστή σειρά κοσμημάτων με θέμα τον έρωτα. Δύο Ελληνίδες σχεδιάστριες, η Χριστίνα Μόραλη και η Κατερίνα Σταμάτη, εμπνέονται από έργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης που ανήκουν στην περίφημη Συλλογή του Ιδρύματος και δημιουργούν κοσμήματα για τον λαιμό σε σχήμα καρδιάς και σκουλαρίκια που συμβολίζουν την ένωση, αποκλειστικά για το Πωλητήριο του Μουσείου.

Η πλήρης συλλογή είναι διαθέσιμη στο e-shop του Πωλητηρίου: www.goulandris.gr/shop. Σημειώνουμε ότι το Πωλητήριο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή συνεχίζει τη λειτουργία του ηλεκτρονικά, εξυπηρετώντας παραγγελίες με ασφάλεια σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή: iefimerida.gr