ΣΥΡΙΖΑ: Να αναβάλει η κυβέρνηση την ψήφιση του νομοσχεδίου για την παιδεία και να μην γίνει το συλλαλητήριο

Να αναβάλει την ψήφιση του νομοσχεδίου για την παιδεία καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει τις «ιδεοληψίες στην άκρη» και να αναβάλει τη συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου «έτσι ώστε να μην υπάρξουν οι δικαιολογημένες αντιδράσεις και να μην διοργανωθεί το σημερινό συλλαλητήριο».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Καλούμε την κυβέρνηση έστω και τώρα, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναβάλει τη συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την παιδεία που δικαιολογημένα προκαλεί αντιδράσεις και κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όταν αποκλείονται 24.000 μαθητές από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όταν αλλάζουν οι όροι των πανελλαδικών στη μέση μιας χρονιάς που τα Λύκεια δεν πρόλαβαν να ανοίξουν, όταν αντί για προσλήψεις καθηγητών έχουμε προσλήψεις 1000 ειδικών φρουρών, τότε είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Καλούμε την κυβέρνηση μπροστά στο τρίτο κύμα της πανδημίας να αφήσει τις ιδεοληψίες της στην άκρη, να αναβάλει τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου, έτσι ώστε να μην υπάρξουν οι δικαιολογημένες αντιδράσεις και να μην διοργανωθεί το σημερινό συλλαλητήριο.

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr